Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

DVIJE BRUKE U JEDNOM DANU

PRVA BRUKA

Prvi čoek Berana oćera je sa svog praga državni Javni tv ser. koji je doša poslom u njegov grad. Oni su šćeli da vode nekakvu emisiju iz ljetnjeg serijala po gradovima i on im je da šup-kartu jer nijesu uvažili njegov izbor gostiju za nasup. U Javnom ser. su to shvatili kao miješanje u uređivačku politiku pa su s tijem događajem otvorili glavnu informativnu emisiju, dnevnik. Javni ser. je Berance javno iskara na paśe obojke! CG se uzbudila a Berance boli kura. Grešku je neoprostivo napravio presjednik Berana koji se ugledao na državni vrh, koji svakog dana u svakom pogledu, uređuje Javni ser. i još tri privatizovana, pa podržavljena, glasila + dva janičarska koje plaća u inostranstvu da se miješaju u unutrašnje stvari drugih zemalja, odnosno CG. Teke šes na jednoga je u službi komadanja CG. Ali Janjičari su svirepi vojnici, bez oca i majke, plaćeni za hajke dok ovi domići, bez para, isparavaju ka pičkin dim. Drže ih ka štene u sindžiru da lanu iz veza na koga ig pućnu. Jače je uvozno minut-dva no dan-dva ovih pičkodimovića! Danima a naročito noćima su ti glasnici, svi redom u tri smjene, kudili SDP da je razvale, jer njigovi poslodavci misle da se država najbolje održava na razvaljivanju… O izgradnji ni pomena nema. Tako zdušno pomažu vlasti da od  otpadaka napravi oslonac za novu koaliciju koju već prozivlju ’’mali od DPS-a’’. Ovo novorođenče pose maćehu na broda koji tone u rasprodajama. Kako su maćehi sise u vrlo hrđavom stanju ona prodade sve ne bi li sisice nabudžila silikonom. A maloljetnik, ka sva đečina, ne zna da silikon nije za posanje… samo za kurvanje. Tako će mali od palube na kraju poposat, da izvinete… (dodajte slobodno to je u pitanju)!

Stop Sale

DRUGA BRUKA ( CG na akciji)

Profesoricu  univerziteta Dr D.Vuksanović je izbručila u Parlamentu koalicionog partnera zato što je CG turio na rasprodaju. Prodaje joj imovinu ka svoju, i to pošto-zašto, kao da se iseljava pa da se što prije trsi nasljeđa. U CG, mimo svijet, i nekretnine su pokretne. Mijenjaju vlasnike ka gurbet konje. Crna Gora nije više zemlja no izvozni artikal koji se prodaje na veliko, pa što više kupiš manje te košta, bez učešća i žiranata. Profesorica nije baš ovako sve rekla ali njeno izlaganje nudi kreativno tumačenje kao što ’’njen’’ DPS kreativno tumači zakon u svoju trgovačku korist. Dotičnu Dr pr. prava, s toga, treba odma izbačit s posla jer na Univerzitetu imaju sve mehanizme i izvođače za to. To treba obaviti hitno da se više ne pleka u unutrašnji promet jer se koalicija više ne zove DPS-SDP nego Inter-export. Interno razmiču Crnu Goru, ka crna ruka, a onda je gotovo na crno, exportuju.  CG nije na aukciji ko više da nego na akciji da se što više proda. Od nje je na veliko gotovo sve prošlo, ostalo je još toliko da se može pakovati u malim komatima; Zamotaj mi ovu Lastavicu s Mamulom da ponesem đeci.

Toliko je bilo prilika da u boljem stanju uniđemo u NATO a ON nas evo zove baš kad smo najtanji. Jedina nam je prilika da se izvadimo na otvaranje poglavlja (12 i 13) za zemljoradnju i stočarsvo. Tako to ministarstvo neće više otvarati česme i puštati vodu a tako bi nam pasala na ovu sušu.

P.S. No ipak na dotičnog ministra treba pripazit da po ovoj žegi ne posegne za nečijim šlicen jer i tu se pušta voda. Aj zdravo!

M.R.Š.

dru-voda

 

 

Jedno mišljenje o “DVIJE BRUKE U JEDNOM DANU

  • niloni

    Od početka pratim ovaj vrhunski site, te ga svako jutro željno iščekujem i uvijek se obradujem novim tekstovima , slikama , komentarima i karikaturama.Posebno već gidnama cijenim lik Urednika, njegov opori sarkazam i ironiju, te izvanredan smisao za skeniranje dnevno političke situacije. Pogadja Urednik ” kao u sridu”.
    Još jednom čestitam ,zahvaljujem na ovome svemu i ostajem Vaš vjerni čitalac

Komentari su zatvoreni.