Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

STUDENTI POJMA NEMAJU

Ranko Mujović, profesor bez časti, ide na univerzitetski ”sud časti”!… O zar se i to može…? Ako može… !? Ovo je blam do propasti visokog školstva. On predaje predmet koji treba da uvede buduće pravnike u međunarodne vode prava a ne može ga oprati ni gora ni voda od srama bez prava na popravak. Profesor je tek nalik na profesora; kažu, oni koji ga znaju, ko gođ bi ga od njih sreo, vazda je nešto jeo; valjda zbog neuroze, oće li mu izaći dovoljan broj studenta na biljegu s planiranom uplatom za polaganje i laganje visoke stručne spreme. Ko bi reka’ ,na osnovui njegova lika i oblika, da je u zamjenu za gotovinu iska studenkinjam sex u gotovom… te ga je to i provalilo a ne prodavanje prelaznih ocjena… (A ako mu je neka i dala, dabogda na grđega spala ). Najveći blam je što mu za to znaju sve kolege s fakulteta, i to su mu bezmalo svi stavili na znanje, ali nijesu imali petlje da na nastavničkom vijeću obznane njegovo krijumčarenje znanja. Znani su roditelji koji su prodavali imovinu, dizali kredite, zajmali se kod kamataša, da bi ovog univerzitetskog (jado- profesora), podmitili za ocjenu. Bio je neprolazan bez plaćanja. Njegova ”prolaznost” na ispitima od 60%  je njegov planirani prihod od ukupnog broja studenata. Ostalih 40%, globe plaćati ne mogu nit trpjeti Mujova zuluma. Za jednu jedinu ocjenu, njegov procenat (od uplate) iznosio je najmanje, koliko najveća univeritska plata.

BRAĆA PO MATERI
BRAĆA PO MATERI

Ako Univerzitet CG ima petlju, neka javno pozove te mučenike od roditelja, pa ćemo svi čuti ta mučna svjedočenja o jednom nemoralnom fakultetskom režimu koji traje od vremena kada je Mujo bio dekan Pravnog Fakulteta. Ali  Mujaga  je proizvodio i svoje nasljednike pa su neki dogurali od običnog radnika obezjeđenja do univerzitetskog profesora… Ti su sad postali univerzalni stražari režima.

potpisivanje2

Ovaj slučaj zaslužuje svjesnu ostavku ministra Prosvjete kao moralni čin… Ali taj se ne čini vješt (ni oglasio se nije, niti smije) jer i on potiječe iz kupovne partije ka’ Mujovićeve ocjene! Ali kad bi, ne bilo primijenjeno, (ka’ što neće) vrli ministar isturio ostavku… To bi morali da učine, po domino efektu, rektor Univerziteta i dekan Pravnog fakulteta… pa i da se obesčasti taj je***ni univerzitetski Sud časti! U tim okolnostima vrlom profesoru Mujoviću ne bi bilo stana niti na jednom univerzitetu koliko je Crne Gore.

P.S. No crno se piše Crnoj Gori: ”Ove gore ne trpe regule” (Njegoš! naš neprevaziđeni)

                                                                                                                                                               M.R.Š.