Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

’’STELA’’ ili ’’BABINI JARČEVI’’

Americi se ne može ništa. Ona je moć, nadmoć, svemoć. Onda naiđe ’’Stela’’, sniježna oluja, sa 100km/h i porobi sve države uz istočnu obalu Amerike. Avione spušti na zemlju, zatvori škole, blokira saobraćaj i interventne službe. Stane život… Ni svemoćni Tramp ne bi iša’ na posa’ da mu nije radno mjesto kod kuće, ka za malu privredu. Otkazano je preko 6000 letova. U istočni dio Amerike se ne može ni u’ć ni izać. Stop.

’’Babini jarčevi’’ jarcaju po Mejnu, Pensilvaniji, Nju DŽerziju, Njujorku, Konektikatu itd. U Njujorku, Vašingtonu, Bostonu, Baltimoru i Filadelfiji i šire, aerodromi spavaju zimskim snom. Nacionalna meteorološka služba je objavila da će ’’Stela’’ podržati ’’Babine jarčeve’’ iz sve snage pa će snijeg padati olujnom Brzinom od 8 cm/h. Stop Amerika.

sddefaultstela

P.S. A kako su nastali ’’Babini jarčevi’’? Izvjesna baba Marta se upalila na izmaku zime od žestoka martovskog sunaca pa je zavrčila sa svojim jarčevima i kozama na izdig u planinu da se malo dušom dane i osvježi se od žestoke žege. Tamo je presretne sniježna oluja pa se smrzne; i baba, i jarčevi i koze! Tako je to bila zadnja babina pomama. To će reći; ne jarcajte prije vakta da vas ne prođe svako dobro ka babu dobra sreća.

Prch.me