Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

PRČ se vratio s odmora… kad tamo..

Dragomir Đukić

TAMO DALEKO – A TAKO BLIZU

Ove neđelje privedeno je pet Kosovara jer su u Ulcinju izvikivali Ulcinj je Kosova. Malo su prećerali iz neznanja, a crnogorska vlast ih je kaznila iz navike a ne iz ubjeđenja. Zemlji Srbiji sa ’’kojom imamo najbolje odnose u istoriji’’ prilijepiti malo ’’crnogorskog’’. Kosovo je istorijska utjeha za dotičnu a Crnoj Gori pohvala u stilu ’’podijelimo teret’’. Da su u tom smislu kliknuli Kosovari, ne zamrkli u zatvoru, već osvanuli na odmoru, jer ’’Kosovo je Srbija’’, kako ’’mama’’ kaže. Ali ne lezi vraže; Đavo nit ore nit kopa no o jadu radi… pa su na drugom kraju crnogorske obale, propjevale neke druge mamine tice s korepeticijom istog porekla i pevačem Vladom Georgievskim. On je sa  koncerta u Novom Sadu, svojom pevanijom ’’Tamo daleko’’ poslao poruke Crnoj Gori, slične kliktanju iz Ulcinja ali sa mnogo ubojitijim napjevom; ’’Tamo daleko, daleko kraj mora, tamo je Herceg Novi, tamo je Srbija.’’ Pa se stoga ne zna je li Crna Gora priznala ili prizvala Kosovo u mnogo širem smislu. Pobijanje identiteta i entiteta jedne zemlje je nacistička tekovina ali Crna Gora sve pokriva i prikriva ’’najboljim odnosima u istoriji’’… I potvrđuje ih! U najbližem crnogorskom moru, u Sutomoru, je na gostovanju parola: ’’Pravoslavlje ili smrt!?’’ Vidi je pješak, vidi je vozač, vidi se iz aviona ’’crna ruka’’ ili rak(a) rana Crne Gore. Sumnjiv nam je H. Novi, sumnjiva Prevlaka, sumnjiva Sutorina, Ulcinj je bez sumnje, sumnjiv!… Osumnjičeno je i Sutomore, Bar je pod sumnjivom Rumijom. Sučim ćemo onda izać pred NATO i druge EU vitezove koji nas prizivaju k sebi, iskljuičivo zbog te naše mediteranske obale!

Ova vlast se bori na svim frontovima za NATO; ’’izgore za njim ka Vladika za Lesendrom’’. Oćemo li dobiti poziv, da idemo tamo, pitanje je sad, ali je ova vlast davno, bez pitanja, ušla u ČETNIKE a NATO ništa za to… A da ova pripovijest ima podlogu poslužite se dolje navedenim linkom i komentarom jedne posmatračice koncerta Vlada Georgievskog: ’’Najlepše izvođenje pesme Tamo daleko koje sam ja u svom životu čula!’’

One ulcinjske goste su globili sa po 300 eur. i proćerali ih a pevača će ova vlast doćerat, da im i ođe poje i nagraditi ga honorarom. Alal vi prč, uškopljeni kurčevići… Kako su vas uškopili! Ulcinj je spao na nekolike stotine eura a H. Novi je džabe.

P.S. Ma nosite se svi u… p****n zavičaj kad ga nudite svakome ka kamenjarka vrsnicu.

M.R.Š.

www.youtube.com/watch?v=YuK3W_C1ZSM&feature=youtu.be

 

 

Jedno mišljenje o “PRČ se vratio s odmora… kad tamo..

Komentari su zatvoreni.