Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

OPEN PISMO za USA

’’Besplatan, organizovan prevoz za učenike iz Podgorice koji pohađaju nastavu u Danilovgradu od 1. marta biće ukinut pa će ubuduće morati sami da biraju prevoznika i pritom izdvoje 20 eura za mjesečnu kartu, kazala je u izjavi za CdM majka jednog od đaka.’’

MY DEAR AMERIKANCI,

Rusi dolaze! Crna Gora je na otvorenom tenderu, pa ko da više!? A mi još nemamo većinu. Rusi Crnoj Gori nude ’’Švajcarsku’’ a, ka što znate, zaostali odma oće ’’raj’’. U nas je vječna narodna izreka ’’ko može bolje široko mu polje’’. Niko ne ulazi u ruske rajske detalje, samo oće bolje; Odmah! A Rusija slavjanska Rodnjina je spremna da svojoj braći, ugroženoj NATO-om, izađe u susret i prije no ’’odmah’’. Hoće li ruski model raditi ka švajcarki sat ili će bit šupalj ka švajcarski sir, to se niko ne pita samo oće Odmah na’vičas! Naši dobri i voljeni Amerikanci, u zaglavlju ovog pisma se krije razlog našeg ’’open’’ obraćanja. Kad ste nam već toliko naklonjeni i ’’sanjate’’ integracije s nama, poklonite našim napuštenim đacima koji se školuju u Danilovgradu, makar jedan amerikanski School Bus… Pa neka nam se đaci zore s Vama kad ne mogu s nama. Iskoristite priliku prije no postanemo ruski ’’švajcarci’’.

A Yellow school Bus Yard in Coney Island. Brooklyn, New York.
A Yellow school Bus Yard in Coney Island. Brooklyn, New York.

Zaostalost nad nama caruje. Počinje na desetom km. od Podgorice. Od Bioča pa do gore, sve gore i gore. A zaostali oće Ruse; Odmah. Takvima treba poslati School bus-ove, da se ne busaju u Rus-ove ’’švajcarce’’. To bi bila bolja propaganda za integracije od svih kampanja koje vodi domaća država. Vaš Yellow Bus bi bio spas za sve nas a ne samo za đake pješake. I što je najvažnje državni činovnici, na onako Žutom busu, ne bi mogli promijeniti tablice za privatnu upotrebu. Ti su u stanju da cijelu rodbinu povezu na godišnji odmor o državnom trošku.

My dear Amerikanci,

Ovo bi Vam bila bolja ’’baza’’ od one vojne u Danilovgradu, pod uslovom da Vaš Yellow Bus obavezno vozi đake pored Spuža tako da usput  vide đe nam leže mrtvi kapitali zbog kojih generacija koja raste nema ni za autobus. Sorry! Oprostite nam za ovoliku otvorenost jer smo svi pritvoreni u višestranačkom zatvoru.

Sve nam je stalo samo đeca rastu.

_46312897_000206527-1

 Thank you very much, za pažnju!

Prch.me