Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

LAJANJE NA ZVIJEZDE       

Milo je zvijezda. Na nebu sija dugo; Kvarat od vijeka! Niko mu se primać ne može. I niko ne sija njegovom sjajem. Ostali tinjaju. Moraju. Gorivo je kod njega. On radi na ’super’ a svi ostali na lož ulje. Svi se njegovi na njega lože i lažu ga. U oko mu punut ne smiju a na ostala mjesta prema nahođenju. Ne smiju mu reći nijednu manu… I da smiju ne mogu doturit na tu visinu.

I tu počinje pad. U nastavku ekcesne Skupštine, njegovi najpouzdaniji, su zvocali kako su znali šta će se desiti …I Milo je znao? … I, ništa!

A kad se to zna, prije nastupa Premijera, na ’scenu’ stupaju savjetnici. Śetuju ga šta mu je činjeti, i u vidu kratke skalete, daju mu instrukcije za nastup; Kad izađete za govornicu i čujete poruku opozicije, izvinite se Parlamentu i predśedniku. To morate da odigrate! To morate da izdržite …I podržite! ’’Vjerujem, bez obzira na ličnu uvredu, da je, Milo lopove,  doprinos crnogorskoj demokratiji… pa mi dozvolite da nastavim.’’ Pa, ako oni nastave, (ka što neće prekinut) Premijer ne nastavlja, nego se povlači sa govornice i sjednica se prekida. Tako On uzima bodove a oni spadaju na ulicu, đe im je mjesto. (Ali i ovi su s ulice, pa uličari znaju jedni-drugima, za jadac)

Naravno, ovo je naknadna pamet komentatora, a trebalo je da bude prethodna Premijerovog tima, pa se ne bi naknadno ’pametovalo’ ni u vlasti ni u javnosti. No, pravi savjetnik je nemilosrdan, pa se iz ovog presedana vidi da gospodin Premijer nema savjenike već poltrone. A ti su samo epigoni i ništa više. I, od toga je to! Moguća je i Premijerova sujeta!? A sujeta ne prima savjete.

Uostalom, preskočite komentatora i pljunite mu na komentar. Poslužite se provjerenim gotovo ‘ofucanim’ primjerom. Preśedniku Amerike R. Reganu su pljunuli u lice na sred ulice. Nije se ni obrisao, samo je dodao: ’’Ovo je doprinos Američkoj demokratiji’’. Regan je bio osrednji glumac ali je vrhunski odigrao veliku ulogu!

…Ma, vraga je pljuvanje ’doprinos’ demokratiji, ali su mu savjetnici, za svaki slučaj, prije bilo kog ekcesa, predočili sve moguće neprijatnosti i podučili ga postupku. I predśednik-glumac je postupio samo tako.

Ali, tamo se ne može, ka u nas, s pameću iz džipa, savjetovati nijedan predśednik …I ne može se kao džoker u Parlamentu držati bivši ministar za zemljoradnju i stočarstvo, kao pametar za demokratiju. Na svaku riječ mu se jezik lijepi za nepca i od toga se poti. Taj znoj ’probija’ kroz kameru u naše domove …I čuje se ’apa! Mičite ga s vidika, bez obzira što ga bridi zadnjica da śede na vrh Parlamenta. Premijer ne može, (i otkud mu to), da očekuje više od Krivokapića. Razvalio mu je, s umišljajem,  SDP na dva dijela, da bi stvorio svoje ’Demokrate’, poltrone i epigone. Od ’Pozitivne’ je napravio zavjerenike ’trojanskog konja’ i izazvao sve (Negativne) posljedice koje su kulminirale u Parlamentu. A onaj što se poti, mjeri sekundama (ne)reagovanje predśednika Parlamenta (na ekces DF-a), kao da je demokratija šprint na 200 m. a ne trka na duge staze, pa ko izdrži!?

Sada se svi raspituju za autoritet Skupštine? Izgubila ga je onog časa kad su tamo ušle ’duge cijevi’ zadnjih ostataka, 7. bataljona. ’Sedmi’ je vlast sukcesivno raspoređivala, od policije i vojske do ANB-ea. Posljednji odmetnici su pripali DF-u… A DF pripada Parlamentu. I krug se zatvara, gotovo do zatvora!!!  

P.S. DF bi rado vidio Mila na robiji. Već su mu spremili foto šop. Ali taj ’šoping’ je zabava za sujetne. Robijaće najduže narod na slobodi, dugovima jedne vlasti u kojoj je participirao i nemoćni DF, s jedinim ciljem, da sruši ne vladu, no državu, o državnom i izvanjem trošku.

                                                                                                                                                                M.R.Š.

2 mišljenja o “LAJANJE NA ZVIJEZDE       

  • niloni

    A najbolji mu je ministar zdravlja. NE zna sto prica a kamoli sto cini. Trebalo GA je smijeniti za dobrobit zdravlja svih I njega samoga.

  • DRASKO

    Dobro si ovo napisao,sve to odavno znamo pa po onoj trazili ste trpite.

Komentari su zatvoreni.