Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

KUKU MAJCI SVI SU JOJ JEDNACI

                     ”Čiča miča i gotova priča”

   Crna Gora je u prilici da poradi na produbljivanju i onako dobrih odnosa sa Srbijom. Rehabilitacija Draže Mihailovića-Čiče je jako perspektivna šansa. Ka poručena. Ta se perspektiva ne smije propuštiti bez obzira što su crnogorska kontrolisana glasila toj činjenici dala periferni značaj, tj. tobožnju distancu. Ovđe je mnogo urađeno na razaranju svijesti o antifašizmu naroćito kod omladine. Na državnom manifestu povodom dana Pobjede bilo je svega nekolike stotine marginalizovanih gledalaca s niskim procentom mladih. Dva dana kasnije Amfilohije je odradio stvar i pokazao da se mladež kod neofašiste okuplja u jatima te da on jedini može da ih sabere i izvede na put bez povratka. Respuštio je škole, Od Nikšića do Podgorice, sve koje gravitiraju Ostrogu, što mu je država blagonaklono dozvolila i đake izveo na ulicu dižući na podmuklo ustanak protiv antifešizma. Nastavnici koji imaju veze s mozgom ne smiju reagovati… a direktore DPS-ovce, pometine s dna kace, Risto može j…t među oči čarne i bili bi očarani. Kakav predložak za porno film Opaljotka u kome svak svakoga može da kresne od rilica do zadnjica…I nikome ništa.

      Risto tu misiju svaštočinstva nije prekidao od ‘91. Njegovi epigoni su završili kojekuda. Jedni su otišli u zasluženu starost, mlađi u nezaslužene države a najzaslužniji su u Hagu…niko na gubilištu! A pogubili su armiju ljudi. Takva prošlost je napravila Rista a ova vlast dovršila, povlađujući mu svaku vrstu zloga rada. Njegovo ekumenska misija je utemeljena  na profitu, kao i ovih koji vladaju; Eto ti crkveni feudi pa gradi na njima Srednji vijek. I bi tako! On gradi i restaurira zaostalost nezapamćenu na ovim prostorima. Samo mu još Inkvizicija fali  a i nju će sigurati jer mu je država odobrila televiziju na čelu sa prvim huškačem Crne Gore. Radiom je pokrio sve osiromašene krajeve … I svi će kod njega da im bog pomože. Sirotinjo i bogu si teška.

       Na kraju te parade stigao je Draža ka pečat na 25 god. borbe za fašizam. Sada će crnogorski prvaci kad odu u BG polagati cvijeće na spomenik Draži oslobodiocu. Crna Gora se sprema da krene istim putem u rehabilitaciju đurišića, stanišića i svih ostalih jurišića protiv Crne Gore. Aferim neofašisti.

Mihailo Radojičić  ŠOK – M.R.Š.

Jedno mišljenje o “KUKU MAJCI SVI SU JOJ JEDNACI

Komentari su zatvoreni.