Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

KRAJ TRIUMVIRATA

Krivokapić je otišao s prijestola Skupštine i ’triumvirat’ koji je doveo Crnu Goru do Nezavisnosti se raspao. Prvi ’trumvir’ je figurirao, ostali dva su bili figure bez kojih se nije mogla odigrati partija Nezavisnosti s grbom, zastavom i himnom.

Trumvirati uvijek završavaju, s jednim na čelu. Prvi rimski tiumvirat(vlast trojice); Pompej, Cezar i Kras imao je takav epilog. Taj neformalni savez je ciljao samo jedno; Ličnu Vlast, lično bogaćenje, lično vladanje… Bez obzira što su carstavo podijelili na ravne časti, na kraju od časti nije ostalo ni počasti. Kras gine, Pompej bježi, Cezar uzima sve u svoje ruke. Kad je sve postigao, ubio ga je najbliži u Senatu! Znate već za taj epilog!? ’’Zar i ti sine Brute?’’

P.S. U Crnoj Gori ne ubijaju za vlasti, ali se ubiše zbog vlast!

                                                                                                                                                                M.R.Š.

2 mišljenja o “KRAJ TRIUMVIRATA

  • samac

    Nije ovaj s trumviratom baš pogodio koliko s posledicama trumviranja koje su isključivo naše. Cezar jeste silovao Rim ali je svojim reformama uspostavio novi svjedski poredak koji je 18 vjekova kasnije Nastavio drugi veliki nasilnik Napoleon i pogurao svijet naprijed. Iza naših nasilnika ostaje nazadak. Nikuđ s mjesta osim nazad u šišnjare.

  • pobjega sa kaludjerskog laza

    Aj dobro za Cezara,no ostade i poneki Neron.No kod nas nema i Nerona no imamo NeSoja na pretek u cijelo,po kile i na frtalj,a mnozina isc'u da budu Cezari,pa ispade na kraj :”ave(TINJE) Cezare.

Komentari su zatvoreni.