Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

DIKTATURA IZBJEGLICA 
…Ili srpskog sveta!?

Izbjeglice u CG, pretežno iz susjedne nam Hercegovine, ali i sa drugih strana ”srpskog sveta” postepeno preuzimaju vlast, a samim tim i prevlast, nad domicilnim građanima u Crnoj Gori. Od početka ‘90-ih crnogorska država im je bila najsigurnije utočište u kome su ostvarili sve, od okućnice i privatnog biznisa do zapošljavanja u državnim institucijama…pa čak i pravo glasa. Tamo odakle su stigli razorili su (ondašnju) državu, proizvodeći rat stravičnih žrtava i povijesnog raskola. Razorio je taj ”srpski svet” Dubrovnik, Sarajevo i Vukovar i izvršio genocid u Srbrenici neviđen na ovim prostorima. Ostvarili si i san o svom entitetu, dobijanjem Republike Srpske kao svom sigurnom utočištu koje je zahvailo pretežni dio Herceg Bosne. Iako su ”san” ostvarili ostali su u Crnoj Gori đe ni sanjali nijesu da će dobiti privilegije koje su praktično otimali od svog domaćina…koji im je svako dobro pružio zaboravljajući na narodnu mudrost ”ne čini dobro da te zlo ne snađe”! I naravno ”mudrost” se ostvarila kao ludost… U Crnoj Gori se, na mnogim mjestima pitaju upravo oni koji su od pruženog im dobra ”poluđeli”. Naprosto hoće sve, pa i smjenjivanje crnogorskih kadrova, koje je u toku. Direktorka Umjetničke škole za muziku i balet “Vasa Pavić”, Zoja Đurović je doživjela ’’sramotu’’ što je objavila svoj stav o izbjeglicama. Drugim riječima, rekla je da se izbjeglice u Crnoj Gori ponašaju kao uśeđelice na tuđem ognjištu. Odnosno, bio bi red da se vrate na svoja ognjšta kad odavno tamo nema ratišta. Jer neko ko napušti svoju domovinu ne može da razara onu u kojoj su mu pružili i utočište i boravište za spas života. Zoju je smijenila izbjeglica Vesna Bratić koja je postala ministarka četiri resora, među kojima, o nekima pojma nema.

“Biti beskućnik, biti protiv svoje zemlje, najveći je usud i bruka svakog pojedinca i svake generacije… Plan da nas uklonite neće proći. Ko ste vi? To vam nikada nećemo dozvoliti”, napisala je Sanja Damjanović bivša ministarka nauke i ekspert u svojoj oblasti evrpsog imena. Traže njenu odgovornost za jezik ’’mržnje’’ na društvenim mrežama. Na pitanje jednog od korisnika te mreže – “Šta nam je činjeti”, ona je napisala: “Otvoriti kavez da zvijeri izađu”. Riejč je opaka samo na prvi pogled, ali na pravi pogled je nažalost istinita jer šta je ’’zvjerski’’ ako nije strijeljati osam i po hiljada civila u smrtonosnoj oluji srpske politike u BiH. Upravo to nije potvrdio proskribovani ministar Leposavić koji je nedvosmisleno objavio, zvanično, da u Srbrenici nije bilo genocida. Zvanično u H. Novom stjecištu izbjeglica iz Hercegovine više od 10% biračkog spiska pokrivaju oni sa prebivalištem izvan Crne Gore. Srđan Perić, analitičar, u emisiji “Načisto” na TV Vijesti je obnarodovao: “Ako je Vlada krenula u čišćenje biračkog spiska, neka prvo raščiste u Vladi, i izbrišu ministre sa dvojnim prebivalištem.’’ Rekao da se radi o ministru pravde ljudskih i manjinskih prava Vladimiru Leposaviću i ministru finansija i socijalnog staranja Milojku Spajiću.

I dalje sve je isto, samo pravde nema.

Prch.me

 

3 mišljenja o “DIKTATURA IZBJEGLICA 
…Ili srpskog sveta!?

 • Ljubica Katic

  Živa istina!Osjetila sam njihovu moć na svojoj koži, davno još! Gaji zmiju u njedrima!!!

 • GRAĐANSKI

  Poštovani,
  Imate li, može bit, vi sa portala PRCH, podatak – koliko je (‘iljada i desetina ‘iljada) izbjeglica iz 90-ih, iz bivše SFRJ (i iz 2000-ih sa Kosova), dobilo državljanstvo Crne Gore?

 • GRAĐANSKI

  Da li vi, gospodo i gospođe sa PRCH-a, znate – kolikom broju izbjeglica je dato državljanstvo Crne Gore u potonjih 25-30 godina?
  Fala!

Komentari su zatvoreni.