Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

ŽUTI KARTON

Lavrov je iz Beograda poslao (ne)diplomatsku poruku Crnoj Gori, pa kaže da je crnogorski ’’rukovodilac izdao Rusiju’’, odnosno da je taj ’’naprosto prekršio sve svoje obaveze, (prema Rusiji) svoja obećanja, i ako mu Rusija nije učinila ništa loše“. Teke, prema tome, prvi diplomata Rusije ne smatra Crnu Goru čak  ni Preduzećem… već pogonom kojim rukovodi jedan ’’Rukovodilac’’.

23ed2b64-e7bf-4833-b3d2-e6781e48ac49_cx1_cy2_cw100_w610_r1_s_r1

P.S. I omiljeni nam Rusi su se tu malo oni, tj. za…ali! Sada vade ljubav iz potaje. A da je tovariš Putin samo jednom banuo u CG(?); skinuo se do pasa, projaša konja ispod Lovćen, bildova’ malo u Dodoše, malo peca u Muriće… Zapalio bi Čarnogorce da ih ni NATO ne može ugasiti… Čak se velji Rusi ni Puškina, (a nekmoli Putina) nijesu śetili za ’’potpalu’’ Černogoraca !?

Черногорцы? что такое?-
Бонапарте вопросил: –
Правда ль: это племя злое,
Не боится наших сил?’’
                                                (Puškin)

Međutim vodeći ruski Rukovodilac je stvari prepuštio tajkunima koji su se stajkunisali s Crnogorcima; Prali i prepirali nebrojeno blago; Otvorili svoja a zatvorili državna preduzeća, podupirući rukovodioce da od države naprave svoje ’’pogone’’ za svoje uspone. A velja Rusija ne begeni da ide malijema na noge, (Crna Gora je manja no rep od Kamčatke). …Pa sad ’’izgoreše’’ za njom ’’ka Vladika za Lesendrom’’.

*Спасибо вам большое! Не за что?
*(Hva vam velika! Nema na čemu?) 

yeafff

Prch.me

Jedno mišljenje o “ŽUTI KARTON

  • Beppo Sior

    A ti u cijelom ruskom angazovanju oko Crne Gore vidis iskljucivo ovaj aspekt I nista drugo. Ma da sjutra udju tenkovima takvi ko vi bi pricali o Milu I pravili se da ih ne primjecujete. E pa dragi Prtch, srecom te postoji svijet van CG, Rusije I Srbije . neki od nas da ne skapulase na vrijeme po svijetu danas bi slijedili popover, cetnike I Ruse. Sto bi sa onim rezonima iz 90-ih?

Komentari su zatvoreni.