Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

UDAR U BEOGRADU
Na Levija s desna!

Francuski filozov Anri Levi svoj nastup u Beogradu završio je u prvom minutu poslije projekcije njegovog filma ’Pešmerga’ u okviru programa festivalu Beldoks. Levi je napadnut tortama i ukorima što je navodno bio za NATO bombardovanje Srbije. Levi je bio stvarno protiv bombardovanja Bosne, ali ta stvarnost  nikoga nije zanimala u Beogradu. Budući da Levi nije nastupao u kuhinji već u Kulturnom centra, ‘kuhinja’ je organizovana tamo, a to govori da su rekvizite za napad bile unaprijed zgotovljene; ‘’za međeda skovana sekira’. Filozof im se, ka’ svaki filozof, obratio psihički a oni su mu odgovorili fizički… pa je i Levi u jednom trenutku naperio desnicu i da ispolji malo fizike. Levi sigurno neće skrenuti desno a ovi neće sigurno lijevo.

Levi se nakon napada i (č)etničkog ‘čišćenja’ dvorane od napadača obratio publici: ‘Demokracija još nije pobijedila u Beogradu. Istinu ne žele čuti svi u ovom gradu. Živjela Europa i živjela demokratska Srbija u Europskoj Uniji. Ponosan sam što danas pred vama branim tekovine antifašizma u Europi’.

Od ove Srbije je Evropa daleko odavde do vječnosti i ako Crna Gora ima sa njom ‘najbolje odnose’ (u istoriji) odavde do sadašnjosti.

Prch.me