Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

TATA-MATA i SONATA

Izvjesni Matan Vukčević, za koga jedva znamao (a ne znamo ni je li iz Goljemada) golem je talenat pokazao, naravno izvan Crne Gore. Poznali smo mu porijeklo po akcentu a likovnu, muzičku i artističku narav po talentu. Matanov umjetnički lajt motiv je Beethoven koga likotvori uz njegove muzičke akorde. U likovnom talentu Matan ima nešto od *foviste Anrija Matisa i pop-artiste Endija Vorhola. Ovaj naš ‘fovista’ je zagonetno osmislio svoj nastup koristeći trostruki smisao za: likovnost, muzikalnost i artizam. Kao da se držao čuvene fraze ‘Donateleo među zvijerima’ kojom je jedan ondašnji likovni kritičar proglasio pokret fovizmaEvo Matana na sceni pa se uvjerite!

Crnogorski talenti, koje Prč uporno ističe, kao da u svojoj Crnoj Gori žive među zvijerima. Kad ne bi umakli u neku drugu sredinu ođe  bi ih razmakli konj'ma na repove, ka kuju Vidosavu. Ali drugi ig vide, pa ako im se svide, uzmu ih za sebe, ka vazda. Evo, na primjer Matan je sjajan talenat za voditelja koji se izvanredno ponaša na sceni a izražava se raznim sredstvima koja scena ište za razliku do domaćih mucavaca kojima riječi ni kliještima iščupat ne možeš.

monika-beluci

I treća, najveća potencija kojom Matan fizički raspolaže. Ako se M. Beluči ikad odluči da se vrati staroj ljubavi neka se vrne mnogo mlađem liku u Goljemade. Pljuniti Vinsent Kasel samo mnogo mlađi Matan.

P.S. Šta onda reći o crnogorskoj vladajućoj svijesti do besvijesti, đe je svaki njen talenat među zvijerima osim: Ko gođ mrzi Crnogorca očina mu j**** oca!

*Fauves- zvijer
andy-warhol-beethoven vs matan-vukcevic
ANDY WARHOL VS MATAN VUKCEVIC – BEETHOVEN

Prch.me