Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

SRAM VAS BILO POGANI IZRODI!

Ministrasvo prosvjete i Zavod za školstvo su objavili da su ”prepisivači” hrvatskih Kurikuluma podnijeli ostavke… I crnogorska javnost mrtva zadovoljne a crnogorska štampa mrtva ladna. Ostavka je institucija koja isključivo pripada, neposredno, odgovornim visokim dužnosnicima i ne mogu je koristiti kao izgovor za ”odgovornost” anonimni izvršioci. Anonimusi ne mogu ništa da ”daju”, mogu samo da dobiju ili otkaz ili da ih odgovorni preupute na niže i manje važna radna mjesta… Ali takog stava nema u crnogorskom zakonu niti u svijesti onih koji su odgovorni za štetu nanasenu državi.

il_fullxfull.1019148464_xmpr

 Dršte se dobro koalicionisti i ne dajte koaliciono mjesto ni za živu glavu, ni za obraz Crne Gore… No ova sramna pizdarija nije bila bez vajde. 90% Crnogoraca nema pojma iz latinskog kao ni toliki procenat prosvjetnih ranika, pa stoga i ne zna (zahvaljujući neznanim diplomama) za riječ ”Curriculum” a ni čuli nijesu za latinsku sintagmu ”Curriculum vitae” skraćeno ”CV” (kratka biografija-životopis) ali prpisuje curikulume bez greške.

P.S. Neizbrisivo mi je u sjećanju jedno čitanje naslova poznate knjige ”Figurae veneris” ilustrovane (pozama u sexu) jednog ”jako” uglednog Crnogorca s položaja. On se čoče, ka velji jebač stalno velja’ sa ”pozama” koje upražnjava na osnovu knjige. Ne znajući, ka velji ”inteklektualac” da se ae u latinskom čita kao falio se kako uvijek pregleda (prepisuje) i koristi figuraje veneris u odnosu s ljubavnicama… (od ognja izgorele ako su njega pristale). E ovi današnji prosvjetari, kadrovi ćer do tamo, znaju samo za jednu figuraje veneris, i to za onu, najprostiju, koju i biŹini znaju… omrčiti Crnu Goru s leđa… Što bi, neki stari Crnogorac, prokleo na svojstven način… ”da vi j***m oca u vrg guzice”… i da vi je malo.

                                                                                                                                                            M.R.Š.