Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

RUŽIČASTI ALARM ZA ĐECU

Ovih dana je objavljena vijest da u Crnoj Gori priraštaj stanovništva alarmantno opada. Alarm nije izazvao nikakav afekat, a kamoli uzbunu! U smislu istog problema, pronašao sam u bilješkama od prije nekolio godina ove krokije.

kroki 1. U državi koja nije vlasništvo državljana već državnika sve je moguće. U toj državi se godinama radi svašta, a ne proizvodi ništa. U njoj nema posla ni za jednu radničku smjenu, a kamoli za tri. U toj državi je radnička klasa endemska vrsta, ali joj ni to ne garantuje opstanak. U njoj će uskoro radnike uzgajati u plastenicima da ig đeca(ako ig bude) mogu viđeti. U toj državi su poslednji put, u tri smjene, radili jedino oni koji su se zalagali da što prije razore zemlju koju su uzeli pod svoje. U njoj je na putu obustava jedinog pogona koji radi…Pogona za proizvodnju naroda. U toj državi je na putu, zabrana jedine (treće) smjene u kojoj se proizvode đeca. U njoj će đecu moći da proizvode samo državnici i uzorni državni namještenici koji ništa ne traže od države već uzimaju od nje, koliko im treba. U toj državi, sve što je od nje ostalo, može se otrsiti u jednoj smjeni. U njoj niko zbog toga nije smijenjen već namijenjen da je zavede u EU. U toj državi, prezaduženoj, i narod je osuđen na fiduciju, pa bježi iz zemlje da ne padne pod hipoteku ka nekretnina. Ta država, ako se ikada primakne EU, na tom tržištu, jedino može da proda mu*a za bubrege, jer joj ni zašto ne trebaju kad nema reprodukcije. U toj ojađenoj državi se pravi autoput na kredit, a đeca se prave po običaju, samo u kućnoj radinosti bez iakve pomoći. Tako TA osiromašena država daje šansu narodu da đecu iznese na EU pijacu (ka ručni rad) bez PDV-a. To je jedina ideja da se oživi mala privreda.

Oj državo j**o te autoput: Uloži onda u prezervative jer ti autoput nije ni za ku*ton ako nemaš đece.

kroki 2. Država da zna šta će sa sobom ne bi išla kod Amfilohija. On lično nema potomaka, ali ima grdne nasljednike koji bi da naslijede državu. Crkva je odvojena od države, a svi Amfilohijevi napori su da Crnu Goru odvoji od života, pa kome će onda država? Crkvi! Država se uzdržava da mu naudi, a on je od nje napravio nudistu bez prnjice i bez obraza. Sad mu vlast, za osvetu što je zabroždio u politiku, crta zakon koji će suspendovati crkvu iz politike. To pravo je država i dosad imala, ali ga je davno precrtala u korist SPC, a ona je

sebi zacrtala da Crne Gore nema. SPC je napravila od nje crkvenu, tj. tuđu imovinu pa se sve eparhije iz CG vežu za susjede od Herceg-Bosne do Srbije.

Prema popisu iz aprila 1991. Godine CG je imala Crnogoraca 380.484 ili 61,84%, Muslimana 89.614 ili 14,6 %, Srba 57.453 ili 9,3%, Albanaca 40.415 ili 6,6%. Hrvata 6.244 ili 1%…itd.

…Onda je CG vlast uzela stvar u tuđe ruke i precrtavala Crnogorce iz dana u dan, iz godine u godinu… I tako, dvije i po decenije, ucrtavajući one koje zastupa Amfilohije, dok mu učinak nije povećala za tri i po puta, dajući mu u miraz zemlje i gradove, crkve i hramove, kao da je Crna Gora uśeđelica koju niko neće. Važnija je bila tuđa nacionalnost od domaće radinosti. Gasila je fabrike, a gradila crkve. Ako SPC nije bila baš vlada u sjenci bila je vlast u ladovini. Da je vlast zadržala popisnu tekovinu iz ‘91 za referendum joj ne bi trebala nikakva kampanja, a Muslimani i Albanci su joj bili naklonjeni bez propagande. Koji je tu kapital poarčen da se dobije ono što je prepušteno, ili tačnije rečeno, izdato! Ustvari vlast, a ona je ista i onda i danas, je radila sa Crnogorcima isto što sada radi s CG. Davala ih je pošto-zašto'stranim investitorima’, političkim i ekonomskim. Krijumčarila ih je ka cigare dok ih nije ispuš(t)ila. Sad hoće da precrta tu svoju prošlost i nacrta budućnost makar i sivu. Vlast je pokoravala Crnogorce, a ne oslobađala Crnu Goru da bi se održala na vlasti. Opozicija je ista ona koja datira pararelno s vlašću, dan u dan, na istoj stazi i još radi na istim (ras)temeljima države, čim priziva poglavara SPC da je savjetuje. To i vlast čini! U čemu je onda razlika? Nema je! Vlast je najgora opozicija Crnoj Gori, a formalna opozicija joj je samo prva pratilja. Pratilja kreće u protest i to iz crkve, odakle niko nije preobratio život u bolje śutra. Za proteste je neophodan proleterski, a ne crkveni duh. Bar kap, onog čikaškog radničkog duha, koji je makar koliko uljudio kapitalizam.

Ako protesti propadnu, opozicija će se vratiti svojim parlamentarnim klupama, platama i prinadležnostima, a oni koji su protestvovali u njihovo ime, svojoj nemaštini. Opoziciju to ništa neće koštati. Ona ne živi niti se saživljava sa onima, jedva živim, koje poziva u pomoć. CG nema radnike, samo najamnike. Valjda ste čuli poruku da sindikata ima u više primjeraka i svi su primjer za sebe. Još malo će ih biti ka opozicije na svakom ćošku. Seljaka nema na vidiku. Oni su u zabiti, iza horizonta, i tako teško žive da ne mogu doći do grada. O proleterstvu ni govora nema. Svi su građani po ustavu, a nagrđeni po životu.

A vi koji ste se koristili Amfilohijem i još ga upražnjavate, vlast i opozicija barabar, prekrižite se za daleko neko pokoljenje. Crtanje svijetle budućnosti prepuštite onima koji se tek rode (ako ih bude) ili su jedva prispjeli za prvi razred. Možda tek oni….? Možda? Jer generacije koje su rođene sa ovom vlašću prekrižene su, a da nijesu postali ni proleteri. Proleteri Crne Gore prekrižite se…Na neodređeno vrijeme!

P. S. Ako ste se prepoznali u toj državi ostanite đe ste i prionite na kućnu radinost. Biologija uvijek pobjeđuje ideologiju bez obzira što je na snazi ružičasti alarm ružnog režima.

                                                                                                                          M.R.Š.