Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

PRČ DANA

PROVALA

Provaljen je Zavod za školstvo CG kod Hrvata. Navode kako ih potkrada crnogorski zavod u Planovima i programima iz pojedinih predmeta za reformu obrazovanja u CG. U Hrvata te ’’reforme’’ nijesu prošle a u nas su dobro došle, i iz trka, prepisane ad literam u Zavodu za školstvo. U domenu Živim zdravo za 1. razred osnovne škole iz hrvatskog programa je prepisano: “1. Primjenjuje postupke za održavanje higijene pri vježbanju. 2. Brine se o opremi za Fizičku i zdravstvenu kulturu”.

U navodima koje prenosi cg štampa ne stoji da je na čelu Zavoda za školstvo CG Rešad Sijarić, nastavnik iz lokalne OŠ u Godijevu (Bihor), član Bošnjačke stranke navedeni ’’visokostručni’’. A citat za reformu škostva, koji je prepisan od riječi do riječi, od čistih Hrvata, znači da treba đeci prati gaće u kojima izvode fizičku nastavu. Vjerujemo da se i u malo poznatom Godijevu peru gaće i bez ’’stručne preporuke’’ i reforme iz Zagreba. Prosvjetar Rešad je član OO Bošnjačke stranke u Bijelom Polju i član Izvrsnog odbora Bošnjačkog nacionalnog savjeta još se nije oglasio, a tamo je provaljena epidemija lažnijh diploma iz raznih oblasti obrazovanja na osnovu kojih su se mnogi zaposlili u opštinskim i državnim ustanovama. Ovo ’’pranje’’ obrazovanja nijesu prepisali ni od koga nego je čisti domaći proizvod koalicione vlasti koja u crnogorskoj prosvjeti ima posebni nacionalno-manjinski curriculum vitae.

DDhF7MSW0AAPUWF

Nije se oglasio ni minister prosvjete u Vladi Crne Gore Damir Šehović. Ćuti i Mubera Kurpejović – generalna direktorica Direktorata za visoko obrazovanje koja je svojevremeno u ime svoje leve DS stranke promotivno izjavila da će se zalagati za otvaranje novih radnih mjesta. Da se ne lažemo; zalaganje se izrodilo plodom. Diplome su lažne a zapošljavanje je istinito.

25129

P.S. Zanimljivo je da su na čelu crnogorske prosvjete ’’stručnjaci’’ iz krajeva đe sekularno, građansko obrazovanje, zaostajalo a teološko napredovalo. U Rešadu je rešenje!

Prch.me