Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

PROTESTI DOLAZE

Protesti nijesu utakmica druge lige đe je dovoljno 1:0 za opstanak. Mora se biti na čelu Prve i osvojiti prvijenstvo. Takav tim mora da ima prvog čovjeka, a oni ga nemaju. Uspjeh podrazumijeva i uigranu ekipu a današnji protesti su im tek prvi trening. Crna Gora ima čitavu ’’ligu’’ opozicije od kojih bi više od polovine najrađe igrali u tuđoj ligi. Ukoliko se uigraju, u roku koji su zacrtali za proteste, nužno je da shvate suštinu svih socijalno-političkih pobuna. Uspješni protesti su samo oni koje pokreću radnici a ne činovnici. Da bi uspjeli u osiromašenom društvu obavezno je da budu socijalni a ne nacionalni pokret; Ni slučajno i ni pod razno sa vjerskim znakom i nacionalističkim predznakom. Ove proteste koji se danas održavaju ipak organizuju službenici koji rade u državnim kancelarijama.

Službeničko-partijske proteste, s jakim nacionalističkim nabojem smo imali prije četvrt vijeka i zbog njih smo, tu đe smo. Da se ne bi ponovili neophodno je više ljevičara na desnici nego desničara na ljevici. Makar neriješen rezultat bi bio uspjeh. I na kraju, za uspješne proteste nije dovoljna promjena vlasti; neophodne su promjene u društvu. Bez prvog jasno, nema drugog, no drugo im nije u prvom planu.

P.S. U foto Viđenici pod naslovom ’’Protesta se našeg sjećam’’ opominjemo vas na tradiciju čije su posljedice još u toku!

Prch.me