Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

PRESS

 CG

* Protesti u Podgorici  ušli u četvrti dan. Šatori se najbolje drže. Jedini su  ostali u istom broju. Neće se pomijerati do ispunjenja zahtjeva. Protestantima jedino ide vrijeme na ruku.  Sve ostalo od ruke.

DSC_5281_1U Budvi nova hapšenja. Privedeni Mirjana Marović i Igor Trnski. U Budvi je najviše osumnjičenih Marovića po glavi stanovnika

v7r1wiuweOUWROUH

* Nacionalni teatar, ili CNP, gubi krov nad glavom. Neko ga reskriva na neviđeno. Odvalio je 150 m2 bakarnog pokrova  i prodao na otpad. Teatru se ljulja i tlo pod nogama. Miču upravnika Ljumovića. Može li se smicanje krova povezati sa micanjem upravnika pa da ga u paketu optuže za nebudnost. Zajeb je u tome što su u CG, sve kamere za nadzor, uperene u zemlju. A u CG se krade i ono što o nebu visi.

DSC_5260

U Podgorici dvije eksplozije u jednoj noći. U ulici V. Karadžića i kod Osnovnog suda preko Morače. U oba slučaja niko nije povrijeđen. Ugrožavanje slobode kretanja nikoga ne brine.

 

REGION

M. PRODAJE USPOMENE

dd935e0ab9d868c9d72c33c990cc0f3e_700x550JEIJ

 

* U knjizi “Bilo je to ovako”, ovako Mira Marković  opisuje svog pokojnog  supruga: ’’Bio je lepši od svega što sam mislila da je lepo, od svega čemu sam se divila. Lepši od svih bajki, od peska na morskoj obali, od mirisa tek pokošene trave, od alpskog sutona na planini.’’

Prije dvadesetak godina gostovala M.M.  je u Domu omladine u Podgorici kao pisac. Sala je bila pretijesna. Ostojke su je pratili vr(e)li obožavaoci. Tada sam zapisao u Monitoru. ”A, Crnogorci sokolovi, ka muve na govno!” Poslije te rečenice koju je prenijela”Srpska reč”, Crnogorci su me psovali koliko su igđe mogli, a ona ne. Zvala me desetak puta da joj budem gost na promocijama. Tade ne odog!  Stoga i mogu ovo da napišem.

 

BIJELI SVIJET

SIRIJA

SAD i ASAD

* Na margini zasijedanja UN sastali se Putin i Obama . Asad poje ; ”Pliva patka pliva guska ova zemlja biće ruska .” U tom grmu leži zec . Oko tog grma se sudaraju istočni lovci i zapadni trgovci . Rusi neće ni po koju cijenu da izagnaju zeca na čistinu da ga Ameri očiste . Pitanje SAD ili Asad odloženo je za sad .

NATO MONTENEGRO

* Rusi ulaze u Mediterana a na margini Mediterana Crna Gora u NATO. Razvija se propaganda do neslućenih granica u crnogorskoj povijesti. ”Pliva patka pliva guska ova zemlja nije ruska.”

M. R. Š.