Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

POST KONGRES

NE-MOGUĆA KOALICIJA

Srbiji ozbiljno prijeti Crna Gora. Slijede je kao slijepi. Crnogorci su bili prvaci svijeta u kuđenju svoje zemlje kad iz nje izidu o državnom trošku; ”Okivali” su je u blato od Beograda do Bona i Vašingtona. Sada nas Srbi pretiječu. To što su Crnogorci odrađivali ka od šale, sad Srbi unaprjeđuju od zbilje. Na Kongresu DPS-a svi gostujući Srbi su osuli rafal pohvala po domaćinu uz poruku, (u redovima i između redova) da nam Srbija nije ni primać. Sve se može sažeti u jednoj rečenici; da je Crna Gora vođa i kolovođa napretka odavde do vječnosti. Na kraju je Čanak uzeo banak. Nenad je besprizorno nabrojio sve propuste i promašaje u devetogodišnjoj samostalnosti, od neuspješne politike do neuspjelih privatizacija… pa je rekao: ”Sve u svemu, dolazeći ovamo, razmišljao sam o devet godina nezavisnosti. Shvatio sam da su straćene, da se tapka u mestu, da su privatizacije uglavnom lopovske, da euro integracije uglavnom ne funkcionišu…” I kad su svi pomislili da je pozvan, ne na kongres DPS-a, već možda DF-a, NOVE ili u najboljem slučaju SNP-a, te da nas je, iz vana, skenirao do mudah kao da je živio s nama iznutra; Nanad je u svom stilu obrnuo čunak naopako i ”popravio” se. Na opšte zaprepašćenje prisutnih izvio se kao balerina u piruetu, dodajući: ”Naravno govorim o Srbiji”! Umalo su svi bili izdahnuli a onda odahnuli s aplauzom. Vuk (Drašković) je malo po Čičinoj rehabilitaciji, s Ravne Gore izravno stiga u Crnu, izravnavajući tradiciju DPS-a sa devedesetim. (Prva ljubav zaborava nema). Rekao je i što mu nijesu iskali… da se krene za Crnom Gorom (kad je obrnula za Dražom) pa kuđ puklo da puklo…A puklo je na svaku stranu naročito sa SDP-om.

soledadll (1)soledadll (1)

Glavni koalicionista vlasti, SDP, na ovom kao i na svom kongresu, bio je nepodnošljiv za DPS; ”Sve su skitnje odskitane, umor pao na drum dugi…”  DPS je gađa SDP iz najvećeg kalibra kao da im nije u kuću došao. Razlozi gađanja nijesu u zajedničkoj izgradnji evropskog puta već razlaz zbog pojedinačne ugradnje svakog DP-esovca u svaku radnju, ka mlada Gojkovica u nikad završeni Skadar na Bojanu. Ugradnju slijedi i ”desno” krilo SDP-a ne ukrivajući se, no o koalicionom partneru misle jednako kao i gostujući Srbi. Dešnjacima bi DPS dopuštio da se duplo krade samo da SDP ojade. Ti dešnjaci nikad i nijesu bili socijal-demokratija, no socijala naglo isplivala. Obično tako biva; (po)četnici dođu s demokratijom a onda ona… odleti, a četo-vođe ostaju. Kad četo-baša nema dovoljno uvoze se. Što će DPS-u takav import kad s njima ne mogu u export za NATO? Ustvari, njih u duši NATO guši, dok im Čiča pevuši… Jer su im natuknuli iz okružja, ka većini opozicije u CG; Ko ne ljubi Dražu gubi apanažu.

P.S. Ako su obrnuli na tu bandu ima kraći put. Sa Čiče čili i veseli, pravo na Poljud. Poljube kukasti križ i prekriže se za vazada… I vladaju; Sto godina devedeset(ih) groša.

M.R.Š

Jedno mišljenje o “POST KONGRES

  • STELT

    Svak prijeti svakome a na činjenice se ne obrće glava. Što činite jeste li pri sebi, ovaj tekst treba pobiti činjenicama ili ih vi nemate no grabite da što više maknete ka da je potonja ura a možda i jes!

Komentari su zatvoreni.