Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

OGRANIČENJE bez GRANICA

Evropska uniju ili komedija naravi?

EU ozbljno radi na sebi. Prati trend. Nosi se po najnovijoj modi. Oblači se u zidove. Uvlači se u svoje međe. Kad bi udružila sredstva i ljude usrećili bi izbjeglice makar da prezime ovu zimu. Ako su zidovi cilj dovoljan je samo jedan prema Turskoj. Kako to ne zvuči dobro za Tursku, poslednju uzdanicu između Bliskog istoka i bliskog Zapada, svi prave svoje zidove. Svi se štite od prvog susjeda, bez obzira što se i on izolovao, a svi zajedno od svakoga.

Od Hitlera do naših dana nijedan kreator nije skrojio aljinu od bodljikave žice nalik najnovijoj EU modi. To je najveća i najaktivnija investicija trenutno u Evropu. Do Nove godine, ako se ovako nastavi,  sva će bit u bodljikavom ođelu da je ne možeš uštinut ni za sisu ni za guzicu a kamoli poljubit i sa njom ljubavno opuštiti. Ako uopšte misli na porod, a kamoli na preporod, u sexu će morati da koristi tehnologiju ježa. Sve bodljikavo, između  njenih članica kao u pučkoj erotskoj pjesmi iz Nikšića: ”Mala moja iz Rubeža među noge stisla ježa.”

Decenijama su nas uvjeravali za Zapada da je svijet globalno selo. Sada nikako da nas razuvjere da u selu žive u globalu seljaci koji obožavaju međaše i granice svoga imanja. Ako se modni trend nastavi(!?) od ”privatnog” imanja do evropskog nemanja samo korak nas dijeli. Prijetili nam ”Evropa bez granica” ograničena od glave do pete na svakom koraku?

P.S. Crna Gora joj ne može pomoći i ako je na sred evropskog puta ali joj može preporučiti kao obaveznu lektiru Njegoša:

’’Niko srećan, a niko dovoljan
niko miran, a niko spokojan.
Sve se čovjek bruka sa čovjekom:
gleda majmun sebe u zrcalo!’’

Ko je majmun?

M.R.Š