Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

NEPOMIRLJIVI u NEKOLIKO TAČAKA

Ni meteo izvještaji nam nijesu slični a kamoli jednaki na medijima a trebalo bi, jer se tiču istog prostora i države. Liče na ideološke prognoze, zavisno o tome ko ih emituje. Čak su, u tom smislu, pomalo i ruski! Zastrašuju nas domaći mediji i prognostičari minusnim hladnoćama kao da nam je bliži Ural no Mediteran. Za mjesto na kome sam, redovno predviđaju 3 do 5 stepeni nižu temperaturu od one koju će vam pokazati izvanji termometar. Prognoziraju iz noći u dan i do -12 C, a ni polovina se od toga ne ostvari…kao da nam žele sve najgore u ovoj opštoj zebnji i svekolikom strahu od nestašica svega. Gotovo da prijete mržnjenjem i mržnjom prema svakom dobru a najrađe bi nam ukinuli čak i nadu da će biti bolje.

Ta želja da nam bude gore i nepodnošljivije se manifestuje na svakom koraku kad se pruži prilika.Preko jedne dezinformacije iz Pljevalja ta se narav ispoljila kao sudbina raspuštenog društva, koje ne pośeduje ni minimum empatije po kojoj se ljdski stvor razlikuje od bestije. Neka bezbižna djevojčica sa svojom vršnjakom u spontanoj dječjoj znatiželji naklonila se nad neku ’zaboravljenu’ komunalnu rupčagu uz samu ulicu. Okliznula se i završila u neizvjesnost dali će preživjeti u ledenoj vodi? Odmah je sve to pripisano njenom ‘zločestom’ drugu i saputniku, da je on gurnuo u već izvjesno davljenje. Na to se primila javnost u nekim glasilima i društvenim mrežama i podržala tračavu priču kao nepodmitljivu istinu bez ikakvog dokaza. Onda se pojavio nepodmitljivi śedok, nadzorna kamera koja kazuje da je sve upravo suprotno, te da mališan nije ništa od toga počinio a pokušao je sve da je spasi i dosjetljivošću uspio. U tome mu je u zadnji čas pripomogao i policijski službenik, pa je lokalni načelnik sve pripisao policijskoj savjesti a dječaku ništa…Ali policijsku usku širinu  je teško proširiti pa je u tom smislu morala pridat svoju budnost  na svakom mjestu. CDM: ”Đurđević (šef policije u PLJ.) je pojasnio da je policajac Tomašević, van radne dužnosti, vozio Ulicom Oslobođenja u Pljevljima…itd.” Ovo govori, a to je najgore kazivanje unakaženog društva, da ljudska dužnost i savjest ne postoji izvan službenosti. Tako se ispostavilo da se kod jednog osmogodišnjaka prepoznaje mnogo više savijesti od o svjesnog dužnosnika. Uostalom đeci je svojstvena iskonska ljudskost prije no ih se dokopa neuljuđeno društvo i pojedinci. Dječak iz Pljevalja oglašen je toliko zločestim da su ga umalo proglasili zlikovcem. Paradoks je što je đetića herojem proglasila nadzorna kamera a ne ljudi. To mu se desilo u rođenim Pljevljima (i široj okolini) dok im, tamo njima, rođeni zlikovac Mladić dobro i neizbrisivo (pri)stoji. Taj isti (zli) lik je toliko prirođen nekim parlamentarinim strankama sa pridjevom demokratki  da bi trebalo zakonski ustanoviti, (u CG Skupštini) ko može da se registruje kao demokrata  u imenu partije!? No, zakonodavac je Parlament a ti su zaključali ”zakonodavca” i odnijeli ključ sa sobom da u Parlament ne može niko osim čistačice koja nema nadležnost izvan metle…A metla je tako nophodna kad se s toliko drskosti privatizuje vrhovno i jedino moguće zaokonodavno tijelo u državi. Ovakav parlamentarni udar mogu da izvedu samo udareni parlamentarci, koji zaudaraju na nacionalizam uvoznih boja i simbola ćer do Putinova nacizma. Ako je i to narodna volja  onda će ovaj narod još dugo biti u nevolji. Promijeniti bravu na državnoj kuću (cijela naroda) ne znači ništa kad je zavladala bravlja pamet a ćud otrovana…Ali ti i takvi nijesu na tapetu.

Nije na tapetu ni izgladnjeli narod kome udjeljuju mrvice ka prośacima … ali ni mrvicu ne može da primi neozakonjeno. Kad smo uveli snkacije Rusiji,  Srbija nam ih zavela na sve što nam od nje zavisi. I zaslužili smo ih, kad nam se otkad sebi, taj lebac još nije ogadio. SNP nema problem sa usaglašavanjem učešća u manjinskoj Vladi ali ima u Parlamentu, sa većinskim  istomišljenicima. Toliko je SNP usamljen da ne može sa onima koji su mu ideološki i nacionalistički blizu jer im uputi sa strane ne stižu blagovremeno zbog rata u Ukrajini. Nije jasno zašto se nesaglasni sa DF-om kad su na istoj lijniji vatre. Insistiraju na temeljnom ugovoru a osnovno”gorivo’ za život, hljeb, skače ka dizel. I baš su našli kad će temeljiti vlast na ”temeljnom ugovoru” sa  SPC  na kojoj se upravo rastemeljila predhodna Vlada. Eleminišu Crnogorce iz svakog oblika vlast jer ih trpaju u crnogorske ili procrnogorske partije. Stoga ni prognozu vremena ne mogu da usaglase.Obratite pažnju, na raznim medijima je različita sinoptička situacija koju silom na sramotu pokušavaju da podese sa moskovskim vremenom.  Ti su ti ideološki sinoptičari  koji su pod nazorom onih koji razljuđuju ljude…a oni kod kuće vlastiti Parlament.

Pošto nemam ni uticaj ni ovlasti da bilo šta popravim u Skupštini i okolo nje, preporučujem svojoj bivšoj kući ”Javnom servisu” da Parlamentarni kanal upriliči po propisu koji važi kad su emitovani programi neprikladni za nedorasle (+12,+16 itd.) a da za prijenose iz Zakonodavnog doma preporuči najveću stavku +18…Jer ovakvi Parlament i parlamenterci ne služe ni zrelima a posebno nedozrelima za gledanja a kamoli za ugled. Ovo je dno!

                                                                                                                                 M.R.Š.