Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

MUHANJE

Izvjesni Muhović koji vodi Opštinu Petnjica prvi put je prepoznat u javnosti po odbijanju ’’Dacije’’ kao prevoznog sredstva, kada je postao predśednik svoje kasabe. U prvoj ozbiljnijoj pojavi u javnosti Muhović je pokušao i da se predstavi književnim kritičarem Njegoša, pripisujući mu genocidnost, i njemu i njegovom djelu, što je već postalo ’’stalno mjesto’’ u vladajućoj politici crnogorskih Bošnjaka. No, nije mu ta kritika baš išla od ruke ali ni od pameti. Genocid, kao kategorija ekstremnog zločina nad civilnim narodom, nikad u istoriji nije bio djelo branilaca svoje zemlje već vojno zlodjelo okupatora. A pobjeda nad okupatorom ne može biti genocid već rezultat uspješne odbrane. Ako bi okupacionu agresiju tretirali genocidom, onda je istraga nad Crnom Gorom vršena najmanje četiri vijeka… Ali nije uspjela. Po tom kriteriju Muhovića zločin u Srebrenici bi bio genocid svojih nad svojima. Uostalom, okupator ne kreće u agresiju s civilnim već s vojnim licima i krvnicima. Stoga analiza mlađanog Petnjičanina pripada kategoriji šaljive analize i vojnog zlodjela i književnog djela. U književnom djelu se može jurišati i na vjetrenjače, donkihotovski bez zazora, kao što ljudi bez mozga, neznaveno u svemu i svačemu vide neprijatelja.

cg-dps

A ako bi se tako šalili onda su crnogorski Bošnjaci izveli dosad najveću istragu crnogorskih Muslimana u Crnoj Gori jer im ne daju da budu to što jesu, već godinama pokušavaju da ih prevedu u Bošnjake, ali se oni ne daju ’’istrazi’’. Muhović ide toliko daleko u svom zanosu, da je crnogorske Bošnjake, u nekoj svojoj usporedbi, smjestio u Tuzlu. Doduše njegovo ime Adnan znači naseljenik pa ne znamo je li se preśednik, male varoši Petnjica, naselio u Tuzli ili se iz Tuzle naselio u Petnjicu. Ali neka mu bude kako mu drago. No, ako bi crnogorski Bošnjaci nastavili ovakvim stazama demokratskim (jedan je stigao i do Čečenije) onda su oni, kao legitimna crnogorska vlast, na putu da istraže Crnu Goru. Uz to i glavari su! A glavari i u Gorskom Vijencu odlučuju o svemu pa neka se, mali nestaško aviza, đe i s kim śedi. Trabalo bi da zna, kad je već  glavar, da mu nije bilo podlovćenskih Crnogoraca ko zna đe bi śedio i đe bi mu stan bio pored svekolike ljubavi koalicionista, kojima je danas uz koljeno.

Ako je Muhović jednom prilikom večerao u blizini Erdogana valjda nije kao aperitiv progutao i njegov, nedavno citirani poziv, da se Balkan istorijski okrene Stambolu! Balkan kako ‘oće, ali Crna Gora mu se odista obrnula na obostranu korist, ali nikako neće, ka’ što nije nikad, na jednostranu štetu. Usput znamo da je Veliki brat Bošnjaka, DPS, vršio istragu nekih građanskih patrija na Śeveru da bi na(d)gradio manjak bošnjačkih glasača. Ovo se odista zna, ali Bošnjaci su vlast, u zemlji, u kojoj su istragom neznanja mnogi stigli do visokih zvanja, pa ćemo se stoga manuti analiza Muhovića i njegovih zaptija* Crne Gore.

P.S. A što se tiče analize Njegoša od strane Muhovića; Pala muha na Međeda!

                                                                                                                                                               M.R.Š.

*zaptija – redar, stražar (tur.)

7 mišljenja o “MUHANJE

 • RADE

  Ođe Rade! Nije se diga Vladika nemo'te strecat. No da ve pitam ko je bijo koalicija Otomanima kada su jurišali na Crnu Goru ognjem i mačem četiri vijeka, sustopice, iz dana u dan. Ko?

 • Omer

  Ne bigajte za Crnogorske Muslimane, nećemo se puštiti istrazi, NE.

 • Milo Vujovic

  tzv.Muhovic Ubazda i njemu Slicne Cetnicke Ubazde ko im je dao za Pravo da Njegosa i Sve Crnogorce Vrijeđa,
  Balija za izmisljeni Genocid u Dijelima Velikog Njegosa,a Cetnicki Izmeti za Svojatanje i Prisvajanje Njegosa da je Srbijanac,koji Nikada Nije bio u Srbiji koji se Izjasnjavao da je Crnogorac kome je i u Pasosu Pisalo da je Crnogorac,koji na Samrti Kaze : O, Veliki Samostvoritelju Pomozi Jadnome,No Junackome Crnogorskom Narodu, Odrzi ga u Slozi i Viteskom Postenju ! Kada Covjek Umire Njegove Zadnje Rijeci su Najiskrenije Dolaze iz Dubine
  Duse,i kako to da Njegos Srbijanac na Umoru ne Kaze Srbijanskom Narodu,vec Onome Kome i
  Pripada Crnogorskom Narodu !!! Njegos jos je Rekao da Vecega Crnogorca od Njega u Njegovo
  vrijeme Sahrane Iznad Njega,a Zna se da je On na Vrh Lovcena i samo je Nebo Iznad,pa da je
  Bio Srbijanac Rekao bi Veceg Srbijanca od Njega,a ne Crnogorca !!! a Balija Muhovic Treba da
  se Vjecno Stidi Svojih Turskih Balija,koji su Pocinili Najvece Genocide Koje Postoje na Planeti,
  2.Miliona Jermena su Pobili,Nasih i Svih Balkanskih Naroda Milione su Pobili,ali Mi Nijesmo
  Ostali Duzni no su Desetine Hiljada ako ne i Stotine Hiljada Balija Ostavile Svoje Kosti po Svetoj Crnogorskoj Zemlji kroz Nekoliko Vjekova,ovo treba da ga Brine a ne Sta je Njegos Pisao
  a Pisao je Vrlo Malo Koliko je Trebao da Pise za Turske Krvnike !!! i Zato tzv.Bosnjaci Podvucite
  Rep pod Prkno i Cutite,i kada se Pomene Ime Njegosevo Ustanite i Poklonite se Uvijek Pri Pomenu Njegova Imena i Drugih Slavnih Crnogoraca,Jedino Tako Mozete i Vi i Srbijanci i Albanci Opstati u Crnoj Gori !!! a Njegos je Jedino Crnogorski Ponos Slava i Muka Zajedno !!!

 • Knezevic Bozidarka

  Koga ce naša nacionalna karta pri pristupanje Evropskoj Uniji predstaviti kao najvećeg ako neće Njegosa?

 • Vukota

  Nemo ti Vujovicu Srbe i poturice u isti koš!Upravo je Njegos pisao inspirasan borbom Srba i Crnogorca protiv Turaka i poturica a ti ovim pisanjem pljujes po njemu i Srbskom i Crnogorskom narodu!Previse si pun mržnje pa ti se pamet muti.

 • miki

  ej ti vujovicu vi novokonponovani crnogorci niste vrijedni da pisete o njegosu onaj sto se slikao sa mirasem vi je slika i prilika vase crne gore da ne pricamo dalje mislim da je bolje

 • igor

  poturica gori od turcina. a ovi milogorci gori i od poturica

Komentari su zatvoreni.