Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

KUR-BAŠA

Izvjesni  Roberto Eskivel Kabrera, iz Mexika, je trenutno najveći kurajber svega svijeta ili kur-baša svekolikog butum dunjaluka. (Baša znači, prvak). I ako se veli bez alata nema zanata taj čoek od najvećeg muškog oružja na cijelom okrsnom svijetu je bez posla. Što je najgore neće imati nasljednika mada ima najmoćniju alatku za proizvodnju potomaka. Na berzi rada neće da čuju za njega. Živi u ponižavajućim uslovima. Stanuje u izbi a danuje po kontejnerima da bi se prehranio. Alat mu je bezmalo od po metra, približno dužini jedne ruke. Moga bi šnjim da kopa, da ore i da razara, gradi i razgrađuje… ali još nije naša tu srećinicu da mu se naperi. Zasad nijedna neće razarača za ljubavnika niti želi da načini od sebe oranicu. I što je najgore u trenutku strasti Roberto ne bi mogao da joj padne na grudi jer ga alatka, ka dva puta od šake do lakta, obavezuje na distancu. Skraćivanje ne dolazi u obzir; skratilo bi mu život naprečac. O grdnome se jadu zabavio, bez lijeka.

kabalero

Kao pobožan molio se bogu što ga je obdario takvim orgnaom, ali ni bog mu pomoći nije mogao. Od tolikog dara nikakvog ćara. Prinuđen je bio da od svoje države traži invalidu jer ga besposelnog tolika alatka onesposobila za svaku rabotu osim propisanu. Otuda su mu odgovorili da se invalida daje za manjak a ne za višak organa. Prijavljivao se kod Ginisa, ali ova kuća rekorda, ni da ga pogleda a kamoli da mu uzme mjeru. Ne zna što će niti ku će šnjim. Nema kataloga u koji može da mu ga smjeste. Đe se gođ obrati obrću glavu od njega. Što bi se u nas reklo; otiša čoek u k***c, po svakoj osnovi i kako gođ obrneš.

Zaboga imamo li ikoga svoga u Mexiku da obrnemo čoeka ovamo na našu bandu. Da se pitam, da bi mu sva nacionalna odličja, i Julku i Oktoih… samo da dođe! I da bi mu sve medalje koje Filip dijeli i šakom i kapom, svakome liše Crnogoraca. Da bi mu sve od Mamule do Ade da na jade budu svi koji su uzurpirali Crnu Goru da je prodaju. Da bi mu vladu i državu bez pravih organa,  da konačno razjebe ovaj burdelj korupcije.

P.S. Kurajbera na lice mjesta… Od kurajbera nema žešćeg protesta! Kur-Baša šansa naša… sve ostalo je bašibozuk!

M.R.Š.