Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

JUNAK NAŠEG DOBA  

Šešelj ni 12 sati nije ostao na udarni mjestima u internet štampi. O’ladile su se žrtve. O’ladila su glasila. Zaladila je javnost. Zaboravljen je zločin. Zabolje spokojne za pokojne. Veselje je bilo u Srbrenici.

Šešelj je bio vijest dana koliko je bio. Poduprt video i pisanim dokazima afirmisan je još jednom i sa najviših nivoa!

Bio je student, magistar i doktor nauka generacije. Bio je nacionalista generacije. Bio zatvorenik generacije,  tri puta. Uzdigao ga je Beograd sa posebnim osvrtom na Klub Književnika. Doktorirao je na ’’političkoj suštini militarizma i fašizma’’, s posebnim osvrtom na ’’levi i desni’’ totalitarizam. Priklonio se desnom. Levi je ubio u desni se zaljubio. Na njemu se ’’proslavio’’.

Bio je svakome drug do granice koja ga afirmiše i protivnik od granice koja ga ugrožava. Bio je krvnik svake  druge vjere i nacije. Sicao je i pucao na sve strane iz svih oružja; od riječi do automata. Automatski je prelazio s riječi na djela. Bio je uzor. Bio je rado viđen gost i u CG.

Na Cetinju 1988. u kuloarima Vladinog doma, na promociji Preśednika Crne Gore na pitanje Cetinjana, u cetinjskom maniru: ’’Što će ti toliki nacinalizam; Karlobag – Karlovac – Virovitica’’? Odgovorio je (bio sam svjedok): ’’Vi Crnogorci ste ludi! Kako što će mi? To mi donosi milion i po glasova u Srbiji. Nacionalizam je najisplativiji patriotizam!’’

I, zaista, da nije bilo Slobove krađe, bio bi predsednik Srbije.

Njegova suđenja su prenošena uživo, ka nacionalne utakmice. Pivo, pljeskavice, ćevapi. Sve kafane pune. Krcate. Navijanje s pucanjem, na svaki nacionalistički pogodak u Tribunalu. Njegova proizvodnja nacionalista nikad nije stala. Proizvodio ih je i iz zatvora, na veliko, ka kinesku robu. Proizveo je u paketu, predsednika Srbije i predsednika Vlade. Proizvodio je i za nas. Od tada imamo najbolje odnose sa Srbijom. Dobio je, sa vrha, i čestitku za slobodu, ’’bolje je da svako ima slobodu, nego da je svako utamničen’’. Čestitka  (za)udara humano?

P.S.  Ako je svako slobodan i kriminal je slobodan!

Prch.me                                                                                                                                         M.R.Š              

 

3 mišljenja o “JUNAK NAŠEG DOBA  

  • Marko Popović

    Imaš ti pravo na svoj politički stav. A što ga i ne bi imao? Samo nemoj da lažeš. Bio si “blizu njega” na Cetinju kada je izrekao da je “nacionalizam isplativa stvar”. Nije problem što želiš da budeš ekskluzivan ali ekskluziva podrazumijeva istinitost! A ti izmišljaš i to ti nikako nije dobro. Bio sam pored njega čitavo to veče i mnogo puta prije i kasnije. Nikada nije izgovorio tu rečenicu i taj politički stav. A ti mu to stavljaš usta nasilno…
    Nije dobro za tebe ako se nije desilo čudo pa si to toliko puta slagao da si pomislio da je istina…

  • STELT

    MARKO, nemam pojma šta je Šešelj izjavio na Cetinju, navedenim povodom jer mu nikad nijesam bio blizu niti bi mi to bila čast, već ispod časti, ali znam iz objavljenih izjava i intervjua, smimljenih govora i ponašanja, da taj jedini Srbin s prezimenom Šešelj, nikad ništa drugo nije izjavio osim nacionazam s najgorim posledicama, pa vi Marko stojte uz njega doživotno dok vi se muda ne ocecaju do koljena.

Komentari su zatvoreni.