Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

JASAN KAO JASENOVAC

Leposaviću koji tone, sada se, ”nad glavom nadodaju ruke”. Iako je to bilo znano, sada je ”dozvano” kako je i on Crnu Goru nazvao ”Jasenovcem” za Srbe. E u tom CG Jasenovcu on je postao ministar pravde pa bi se po analogiji moglo zaključiti da je Leposavić  ”naša” verzija Maxa Luburića, koji je umjesto pravde tamo dijelio pogrom svih koji nijesu kao on. Po nacionalnom stavu ovaj ”expert” je bliži nacisti nego nacionalisti. Doktorirao je na pravima manjina ali se zalaže, odavde do Srebrenice, da Srbi svi i svuda budu većina, bez žive duše u manjinama. Leposavić je rastao u CG, u vrijeme ekspanzije srpsog ekstremizma i genocida u Ex YU. Studirao u vrijeme srpske nacionalističke ekspanzije na sav region. Kako se ideologija jačala epigoni te ideje nijesu odustajali. Među njima je stasao Vladimir Leposavić koji nije imao šanse da se iskaže dok nije postao ministar pravde u ”apostolskoj” vladi Zdravka Krivokapića. Kada je Krivokapić tako nakrivo postavio ideološki osnov Vlade morao je doživjeti kontra udar. Udarilo ga je ono što ga je dalo-Evropa. Umjesto Kleka, definitivno je pokleknuo ministar pravde koga više ništa pred svijetom opravdati ne može. Jedina šansa da se ikad vrati u politiku je da fašizam stupi na tlo Crne Gore. To što se desilo odlazećem ministru ne treba niko da uzima u svoju zaslugu, ni iz pozicije nit opozije… niti iz crnogorsih komitskih i drugih pokreta. Leposavić je po svom nahođenju lepo udesio sebe. Sam pao sam se ubio.

 

Leposavićeva greška je doživotna. Međutim Vlada nasljeđuje užurbano njegovu i svoju ideologiju ‘srpskog sveta’. Umjesto genocida počinje ubrzani etnocid nad crnogorskim državljanima; prema novom zakonu o državljanstvu koji je u fazi prijedloga! Crnogoracima koji trbuhom za kruhom rade po bijelom svijetu crno se piše ako ih četnička vlada izbriše. No ni njoj se dobro ne piše. Na Bogetićima u Pješivcima (Katunska Nahija) počeo je ”Uskršnji ustanak” Crnogoracah. Njega će biti teško ugušiti. Pješivci pripadaju mediteranskom dijelu Katunjana. Tu uspijeva blagorodna smokva i ljuti šipak…a u dolini Zete i maslina.

Maslinu kao simbol mira nude svakome, smokvu prolazniku, a šipak izdajniku. Ove godine rodili su nam izdajnici bolje no ikad od ‘918… a dok ne prispije šipak dobiće šupak po glavi izdajnika.

 Prch.me