Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

GORI LI PARIZ?

Treći svjetski rat je izgleda u toku i ako ga niko nije objavio… Tek ga najavljuju, tek probuđeni političari. Ako je tako, onda su se ti budilnici mnogo uspavali. Jedna nepostojeća država, tzv. ISIL , za sada je jača od svih postojećih. Već od 11 – og septembra, one 2001 . u New Yorku, ne biju se vojske već se ubijaju civili. Neki neviđeni ”regruti”, po ko zna koji put, rasturaju tuđe živote po principima samoubica sa masovnim posljedicama. Ruše sve pred sobom od neba do zemlje… I avione, i vozove, i nebodere, i stanovnike… Ubijaju ih od redakcije do kafane, od pozorišta do stadiona. ”Niko miran a niko spokojan”, samo svjetski moćnici prijete sigurnošću idući na samite bogatih; obogaćenih na izazivanju ratišta. Ti moćnici, razuzdanim i osiljenim fanaticima i ”isilima”, lijevom prodaju oružje a, od istih, desnom uzimaju kapital. Taj tako stečeni kapital odavno nije prljavi  već vidno krvavi novac.

GARGOYLE_NOTRE_DAMEPARIS_2006

Desnica je na pomolu. Već desno raspoloženi najavljuje ”rat” dokazima na društvenim mrežama. Svak ima i nudi svoje ”pariske” argumente od Evro – Azije i Afrike do Amerike. Licitiraju sa svojim pogibijama kao da žele, da pariski masakr umanje. Ako tako nastave, a to je teško kontrolisati, masakri se mogu povećati na raznim, ali i na istim mjestima. Bogati imaju ozbiljnu priliku da malo osiromaše svoj kapital u korist sigurnosti siromašnih. U protivnom ostaće im mrtvi kapitali. Religija i vjera u kriznim vremenima su mnogo češće izvorišta zla nego utočišta mira… A živimo vrijeme u kome je novac postao fanatična religija.

P.S. Ako moćni pred ovim činjenicama zaćute, proporcionalno će se povećavat minuti ćutanja u kojima i najmoćniji mogu sebi da izjave sućut.

                                                                                                                             Mihailo Radojičić Šok