Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

EKREM SUPER STAR

Banuo je u našu javnost odnekud kako to uvijek biva s iznenađenjima. Poslije smo saznali otkud? Iz Plava! Plav via New York, via Internet. Aršin današnjeg života i opstanka je Internet. Ako je tako, Ekrema je tamo. Na njega se kače milioni. Čuli su ga. Tražili su ga. Našli su ga. Radnik, težak Ekrem, izrazio se ukratko, i iz svog trnja stigao do zvijezda. Sve Amerike i one višespratne i prizemne i podzemne, stale su u Ekremove dvije proste rečenice:Kuća pos’o – pos’o  kuća.” Tu relaciju mora da prođe svak, svakog dana, da bi opstao… I važi jedanko, za sve, od vrha Empajer Stejt Bildinga do dna američkog Sabveja. I od Aljaske do rta Floride. Pretvorio je on svoju muku u muziku i otpjevao kako je znao i umio. Nije to bio ni Hispano ritam, ni Afroamerički stil; ni Regtajm, ni Džez, ni Bluz, ni Soul… Bio je to Ekrem-stil, Plav-kantri.

ekrem gabbana 1

Dolce & Gabbana ga je, iz drugog plana, iskoristio za svoj modni spot kao krojačkog djelatnika koji statira sa zadatkom. Umio je da djeluje i iz drugog plana ubjedljivo; suvonjav, crne kose, koščatog lica, s izrazom umornog šnajdera koji s modom kroji i vlastiti život.

Jednostavno Ekrem nas je osvajao i ako se do njega nije moglo lako doći. Jednom sam ga tražio, takođe za spot snimanje. Tražio sam ga i tražio, i tražio veze, i nijesam uspio da ostvarim namjeru. Bio je super star Ekrem.

Sa njim, takvim kakav jeste, i zahvaljući njemu, uspijevali su razni rialiti šou programi, jer je bio realan u svakoj prilici i situaciji. Bio je uvijek, i ostao Ekrem, i umro je k’o Ekrem. Umro je u svoj prostoj rečenici ’’Kuća-pos’o’’… Nije stigao dalje niti se vratio ’’Pos’o-kuća’’.

 Počivaće 6.000 km daleko od svog Plava, na dalekoj periferiji New Yorka, na Long-Ajlendu. Kad otputujem u USA posjetit ću mu vječni počinak. Kako da ne Ekremu!

Prch.me

Jedno mišljenje o “EKREM SUPER STAR

Komentari su zatvoreni.