Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

DVA VODA VOJSKE

*Amfilohije (Amphilochos) u grčkom izvoru znači ’’dva voda vojske’’… je izjavio: ’’Zabrinut sam što je u ovom trenutku Srbija ućutala. Ovaj apel nije bio napad ni na koga, samo je branio žilu kucavicu Srbije. Od 2008. godine ne jedanput sam Mila Đukanovića nazvao najvećim izdajnikom Crne Gore u njenoj istoriji, i to ponavljam i sada. Sadašnja crnogorska vlast je priznala nezavisno Kosovo, što znači da je pljunula na samu sebe. Ne Crna Gora, već ova grupa dukljana, montenegrina, koja nastavlja obezboženu politiku i koji se, odričući se Kosova i Metohije, odriče izvorne i prave Crne Gore. Ovo što se sada događa sa politikom u Srbiji samo je nastavak ove dukljansko-montenegrinske ideologije koja je ovdje preovladala i koja gospodari Crnom Gorom.’’

Kako je Rista za Srpsku Novu Godinu omrčio ’’bend Vučić-Đukanović’’ zaslužio je da ga oni ućeše za junaštvo! Da mu združenim snagama ture ’’junačka’’ muda na uglijeb i da mu daju, ne dva voda vojske, no dvades i dva, te da ga otpreme u Boj na Kosovo s najačim Ristovim oružjem; kletvom!

Ko je Srbin i srpskoga roda,
I od srpske krvi i kolena,
A ne doš’o na boj na Kosovo:
Ne imao od srca poroda,
Ni muškoga, ni devojačkoga!

Od ruke mu ništa ne rodilo,
Rujno vino, ni šenica bela!

Rđom kap’o, dok mu je kolena!
                      

***

(Podrška Ristu)

Ako li se sa Kosova vrne
A Srbiji Kosovo obrne
Crnoj Gori Metohiju vrati
Nek Vučića i Mila isprati…

No, Kosovo nije ’’lako’’ ka Crna Gora koju je Risto pokrio od mora do Durmitora! I kako su Srbi prepjevali izvornu Vukovu pjesmu s kletvom na ekavski, Crna Gora ispada iz kletve i iz boja… kao i Hrvati koji su bili na Kosovu s vojskom vojvode Vlatka Vukovića. Pa pošto lijeka za Amfilohija nema ni CG ni SR najbolje bi bilo da postupe po narodnoj mudrosti: 

’’Bolje popa vezat no s s njim natezat.’’

                                                                                                                                                               M.R.Š.