Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

DRAŽINA SVASTIKA

“Živimo u zemlji koja relativizira najstrašnije stranice ljudske povijesti i najstrašnije zločine koji su počinjeni zbog dnevno političkih događaja, u zemlji koja se počela sramiti antifašizma”. Ne bojte se, nije ovo izjavio niko u Crnoj Gori niti u njenom parlamentu. Izjava  se poklapa, što bi rekli Bosanci, u ’’bobu’’ s domaćom vladajućom ideologijom. Citat je uzet, (povodom pojave kukastog krsta-svastike na stadionu Poljud), iz Jutarnjeg lista (ZG) a protest je ispoljio u Saboru, saborski zastupnik Igor Koloman…Pa nastavio: ”U Hrvatskoj su se ljudi počeli sramiti činjenice da smo sudjelovali u najsvjetlijoj stranici ljudske povijesti, da smo sudjelovali u pokretu koji je pobijedio čudovište nacizma i fašizma. A… glorificira se, najmračnija stranica naše i ljudske povijesti, a to je sudjelovanje u nacizmu i fašizmu”.
antifasisticki-strip-web

Kod našeg zapadnog susjedase pojavio se kukasti krst a kod našeg istočnog komšije rehabilitiran je kukasti Draža. Zvanična CG podražuje javnost na istočnu stranu i u znak podrške šalje svoje poklisare na Zidani most da se poklone kukastoj prošlosti protiv koje je CG prva u Evropi ustala; a među prvima se i oslobodila od svastike. Bilo je na Zidanom Mostu i nevinih stradalnika ali to valja naučno istražiti a ne valja, politikantski mu podilaziti.

U ime pomirenja prizivam u pomoć Sofokla. Njegova Antigona tragično se žrtvuje da bi po zapovijesti srca, starijem od svakog zakona, svog brata Polinika i kao izdajnika pokopala po ljudskom poznanju i običaju, bez obzira na ideologiju izdaje…Ali to ne znači da se zlu treba klanjati i odavati poštu onome ko život drugih i drugačijih ne cijeni; Onda nema pobjede nad zlom no mu se daje prvijenstvo. Obnovljeni zidani mostovi su “ozidali” Srbrenicu. A na Balakanu često poklon sjenima nevinih ne znači oprost! Naprotiv, podršku dželatima! Otkud Crna Gora tu, na tom sunovratu? Recite ako ne vidim dobro, pa da se sramim zbog zablude.
zastava-cetnici

Za razliku od Hrvatske koja se javno stidi zbog svastike i njene rodbine u Hrvatskoj, C G se ne srami no svastikine rođake štuje. Od te rodbine se ova države neće osloboditi za zemana ove vlasti a ni sljedeće!? Jer veliki dio i vlasti i opozicije na sličnim su kukama uskrsli svoju moć, idući na obdan iz četnika u partizane od ’91. do danas. Stalno na po puta. Izuzev dvije reakcije na obnovu zidanih mostova, to nikoga nije taklo u Crnoj Gori. U Hrvatskom Saboru, Poljud zbog neljudi, je bio tema dana u kojoj je sudjelovala većina sabornika s osudama. U nas se niko usudio nije a kamoli osudio ravnanje Crne Gore s Ravnom Gorom i ako je Skupština u zasijedanju…Ni za lijek. No, đe su bili devedesetih…i opet će ako bude sreće? Tada je na temeljima četničkog fašizma oburdana zemlja koja je izgrađena na antifašizmu. Ova vlast je iz tog padrijetla i nikad ga se nije odrekla osim za potrebe dnevno-prolazne politike. U skaldu s boljim primjerom opet ću pozvati u pomoć HR Sabor; Branku Vukšiću, takođe zastupniku, smeta i “što nam“ (tj.njima) jedini problem nije “to što nam je društvo bolesno, nego hoće li naši nogometaši otići na Euro”.
koljachi

P.S. Zamislite CG koja strijemi ka EU a pravi politički brak sa svastikom. Dok ne nađem nešto bolje… j***m vi svastiku i sve što vi je od nje!

M.R.Š.

3 mišljenja o “DRAŽINA SVASTIKA

  • Mugi-šiš

    Pridružujem se j***nju svastike među oči čarne…Što gledaste danas ne viđeste…

  • Hm

    Svaka cast ! medjutim, uzalud vi pisete, uzalud sacica nas cita. Ne dopire do mein strim medija, a kamoli do glava ovog naroda.

  • tina

    Dobro …odlicno..mada se uzdrzavam od komentara vezanih za tekstove ovog potpisnika ,jer me je vaktile strasno nervirao u jutarnjem programu…

Komentari su zatvoreni.