Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

DOMAĆI ZADATAK – Zapisi Nepismenog Pisca

NAROD BEZ IKOGA SVOGA

Naše neprocjenjivo bogatstvo leži  na sigurnom mjestu. U zatvor ka u banku,  u privremenim zatvorenicima ka u trezor. Pare su im odavno na slobodu a oni se postepeno oslobađaju. Krali su godinama i šakama i kapama a sada vrću  jedva šačicu i raskusuraju  se  s državom. Svi se prijavljuju da budu śedoci saradnici sami sebi. To je najbolji način da zakonski oroče lupeštinu na neodređeno vrijeme. Śedočenje je vrlo poželjno jer daje šansu ostalim velelupežima na vlasti i užoj okolini da se i oni, kad dođu na red, izjasne da su pošteno krali. Ko veli da se od poštenja ne živi, oca mu j***m u vrg guzice pa taman da je perjanik presednika države ili učesnik parade ponosa.  Ovom zemljom nikad nije vladala ponosnija parada  ponosa  bez ikakva odnosa… Kad oni pośedoče o sebi sve najgore, država im poželi sve najbolje i pride;  prosto vi bilo i zdravo ga trošili. Kad priznaju, država ih  ostavi na miru da troše zasluge za ’’narod’’ koji nema nikoga svoga.

Dok oni tako zadržaju za sebe i ono što se izdržat ne može, majke s troje i više đece danima izdržaju ciču na ulicu ka’ izbeglice od ISIL-a. Čekaju ispod nule, na minus 1,-2.-3,-4,- 5 itd. Tako one u zbjegu sa ispruženim rukama čekaju pomoć od države, zato što su rodne. Istovremeno izrodi śedoče  o svojim lupežanjima pod vrlo povoljnim uslovima na +20 do +25 i više Celzijusa. Današnji vlastelini i vlasteličići, su u svoj vakat, sa ulice krenuli  u osvajanje slobode. Osvojili su sve što im je palo na pamet i uzeli sve što im je palo rukah.

 Zbog  svoje ulične prošlosti, koju sad očima gledat ne mogu, ukinuli bi i ulice, i rasvetu, i trotoare, i prolaznike i đecu bi ukinuli… i živu ogradu… Da nema ništa živo… a kamoli  oka za sedoka, dok miču iz oba oka.

Prch.me