Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

VATIKAN U BUDVI

Monarhija Vatikan je nezavisni grad-država u srcu Rima (Stato della Città del Vaticano). Apsolutni monarh, Papa-sveti otac, je smjenljiv bez obzira što ga je sam Bog posadio na Svetu stolicu. Vatikan posjeduje teritoriju od svega 44 hektara i centar je svih katolika ovoga svijeta.

Vatikan-940x556

Približno istu teritoriju (plus-minus hektar dva) ima Srpska Pravslavna Crkava u Budvi. U Crnoj Gori ova tuđa crkva ima vatikana ka Avganistan Talibana. U svakom većem gradu Crne Gore, SPC ima po jedan vatikan, a na Cetinju Svetu stolicu i hram. U stolicu Sv. Petra nema Crnogorca ni za lijek od ove boleštine. Tako epidemija uzima maha do crnogorskog kraha. Crnogorska Pravoslavna Crkva je na Cetinju, u doniranoj, privatnoj kući, Banje Titovoga, da se Crnogorci ne potucaju po gorama svoje zemlje ponosne… uvijek spremne za izdaju. Đe se gođ obrneš ’’vatikani’’ su na vidiku izdate domovine. U starijim čitankama štampana je jedna patriotska pripovijest od Ivana Cankara, ’’Domovino, ti si kao zdravlje’’ i ponavljana je decenijama kao obavezna lektira za patriotizam. Da je slučajno autor Crnogorac, naslov bi bio ’’Domovino ti si kao bolest bez lijeka’’.

Ubiše se neka glasila tragajući, kroz tzv. istraživačko novinarstvo, za korupcijom, uzurpacijom i vanjskom okupacijom državne imovine, ali srpskim vatikanima niko u trag ne ulazi. Bježe od njig ka od đavola… a sotona i jeste na vrhu uzurpacija. U nas ne važi ’’ćera ga ka bog đavola’’! Ođe je đavo izgna boga  a država svakoga svoga. Država je uzurpant a đavo joj je žirant.

                                                                                                                                                           M.R.Š.

Prch.me