Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

SPUŽ via PROKLETO LIJEVNO

Razvojni put M. Knežević & CO, trasiran je o ruskom trošku. Od sudnice do ludnice. Sad investiraju da od skupštine naprave oboje i sudnicu i ludnicu. Kod Rusa su pali ođe se prepali. Umjesto da idu na petlju zapetljali su se u mjesto. Rusi bi preko Milana & CO da uzmu Crnu Goru pod kamatu. To je već uzeto… uzmite nešto drugo. Drugo neće, oće prvo. U skupštini skandal za skandalom, ili se sjednice preskaču ili buntovnici uskaču  da niske strasti povraću.

Rijaliti! O budžetu se pregovara, svak svakoga zajebava, ali ne na račun državne petlje nego naroda. Knežević – Stanišiću: ,,Dođi da me sjedneš, pa dovedi i ćerku iz ANB-a i sina iz obezbeđenja.“ Oće k…. Kneževiću, svi su obezbijeđeni. Oni neće ni u sudnicu ni u ludnicu no na sigurno.

Kneževiću pjesme pišu… a ne vidi da g’ urnišu. A i Sud mu pjesme piše, Spuž mu piše ne patiše. Cio njegov junački opus’ je na popus’. Ništa nije njegovo, osim ono što mu niko uzet ne može. Sud i Spuž. U Skupštini, malo pomalo zove ih da ga sjednu, pa da ga dignu. Sješće sigurno da mu se ne diže kad mu ga s mjesta smjeste. Nikuđ s mjesta. Upire prstom, proziva redom. Ne voli  Mićko da ga kude, samo voli da ga ljube… Dok jedan dan ne jave ”Usisala majka Mićka!” 

Od svakoga traži ljubav! Sa Stanišićima bi grupnjak. Sa Aleksandrom Šekspirovsku ljubav. ( ”Skupo li ga ljubav košta kraj hotela Onogošta” )Sa Srbima bi sigurnu srpsku kuću. ..a sa sobom ne zna šta će, upiša se u gaće. Kad već ne zna da piše neka Vita potpiše: ”Nije ovo ljubav to se ja spašavam, to ja bježim ženo tebi u hajduke”… pa da trkne do R. Karadžića… ”Romanijo moja puna dobrih trava, za krvave rane i žestoke muke”… pa nastavi… ”Ja bježim, bježim, mada ja znam ženo, da već nema više đula i zumbula, i da mene čeka prokleto lijevno đe u njemu bijeli se kula. Čitaj Spuž – piši propalo.

                                                                                                                                                            Sandr@