Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

SELAM ALEJKUM (السلام عليكم)

Rafet Husović lider Bošnjačke stranke, ministar i potpredsjednik Vlade Crne Gore je obradovao javnost izjavom da su njegovi Bošnjaci listom za NATO integracije. Međutim i ako vladaju obilno, ponašaju se imobilno na himnu države u kojoj obnašaju vlast. Kako obnašanje i ponašanje treba biti u skladu  sa državnim znamenjima oni su dok je izvođena himna divanili pa je nekolicinu foto-škljoc uhvatio kao na meku dušeku. Ili su tvrdi na uši ili ih crnogorska himna guši. Serbes beg efendija ovima što śede! Selam alejkum ovima što im se diže. Foto je zabilježio jednoga kako čačka nos na himnu a dvojicu kako ćaskaju. Budući da CG smatraju svojom državom te da preko nje ištu evropske saveze g-din Husović, bez obzira na umješnu ljeporečivost, nije nas uvjerio da je rječitiji od fakto-fotografije. Pošto ni fotošop ne bi moga na himnu da mu digne uśđele čimbenike, g-din Rafet je podsredstvom svog bloga pokušao da ih ustane… Napisa je da su za EU integracije svi listom i ako mu se trećina slistila sa stolicom. Da li i BS ima svoju opziciju kao i država to ćemo tek da vidimo. Na nivou himne su identični. U glavnom dijelu BS se ne diže… a moglo bi im se desiti iz jednog vrlo ozbiljnog razloga.

rafet-husovic

Evo im moć za prvu pomoć! Najbolja poruka crnogorske himne prema svijetu spakovana je dva poslednja, često sporena, a nesporno tačna stiha. Oni su, decenijama prije pojave BS najubjedljiviji avaz za integracije sa ovih prostora. A oni glase: Rijeke će naših vala uskačući u dva mora/ glas nositi okeanu da je vječna Crna Gora.

Ti valovi pripadaju crnogorskom sjevernom slivu koji piči u svijet i preko sandžačog gorja. U tom momentu morali bi Bošnjaci da skoče ka s vijagre i pokažu svoju odanost CG i NATO-u. Ako to shvate u Paučini, Baću i Radetini, fundamentima BS na śeveru, onda aferim Rafet beg efendija… I  السلام عليكم Selam alejkum!

 

2 mišljenja o “SELAM ALEJKUM (السلام عليكم)

Komentari su zatvoreni.