Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

POČIVAJTE U MIRU

Gotovo je zgranuta crnogorska javnost, kako je crnogorski državljanin, Adem Mustafić iz Bara, poginuo boreći se na strani ISIL-a u Siriji. Ovaj bivši svještenik, imam Islamske zajednice, kako navode policijski izvori bio je zadužen za regrutovanje novih boraca: ’’Važio je za jednog od ključnih ljudi na ratištu, a bio je zadužen za prijem novih ratnika iz Crne Gore.”

Čovjek je bio odan svojoj vjeri i uvjerenjima i za ta uvjerenja je dao život. Za razliku od Mustafića mnogi crnogorski, pravoslavni svještenici, bili su glavni huškači na Ex Yu ratištu, i nijedan nije dao život za svoju vjeru i uvjerenje ali su mnogo uložili da drugi polože život za njihov fanatizam. S njima je Crnogorska država, odnosno vlast, pravila zakulisne koalicije i podigla im hramove najveće u istoriji Crne Gore. Za vjerovati je da će u njima, po biološkim zakonima a pravoslavnim običajima, jednoga dana počivati ti isti ekstremisti. A nekog drugog dana, ti isti zlikovci, biće ka velikomučenici, proglašeni i svecima. I ako nijesu bili imami, mamili su na smrt koliko su gođ mogli one koji su im vjerovali, nagoneći ih da jurišaju i na crnogorske građane islamske vjeroispovijesti.

P.S. Za čuđenje je (poneđe i za gađenje) kako, u interesu vlasti, u istoj državu (neki) koji su progonjeni, koaliraju sa onima koji su ih progonili i svi ’’mrtvi’’ zadovoljni s kolacijom. Onda počivajte u miru!

Prch.me