Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

NJEGOŠ NAGR(A)ĐEN NA JU-DI-DŽ-iu !

…U početku bješe prč. I prč bješe u boga. I Bog bješe Prč-evit… Kako bi inače napravio onakvu crkvu i ovakvu vlast. Oni nijesu nastali iz normalonog opštenja boga i božice no naprečac, u nekoj veljoj prčnjavi u kojoj se nije znalo ko koga prči. I tako gospod, jebo ga bog, koji je u to doba bio zaostao u razvoju; u opštoj prčevini navučen vijagrom, ne navuče prezervativ no nečesovu đevojčini koja mu je igrala oko stojana (ka Mara Maksimova oko k***a Joksimova). Istrese se u nju a ona u nas. I umjesto da pobači, izbači nam ovakvu vlast, i crkvovnu i svjetovnu, te ubogalji život naš nasušni. Zamuzeni sočinitelj nas, ogradi što se veli, ostojke i s noga, a ne u krevetu kako bog zapovijeda. Kad se svevišnji aviza šta je uradio, viđe da nije dobro, ali bi šta bi, i osta tako.

Gospod, koji se školovao na uglednom UDG (ju-di-dž-iu) koji je (kao i P.Banka) nastao prije svih vremena, pade iz prčizama koji je slušao fakultativno kod vlas(t)nika. Kako nije razumio njihovu prčijadu, promijeni sveučilište i ode na drugi fax da vanredno polaže. I kad se, za ljetnih ferija, dobro spremi, izađe na popravni! Položi neku Mis univerzuma na košarkaški krevet i sočini joj, po svom liku i obliku, Vladiku Rada. Taj kod nas malo stade pa ode bogu na istinu, da mu ispriča kakvi smo… ali i pored toga ostade najvići uzor crnogorski. Poslije mnogo ljeta vlast napravi od uzora, prizor! U duetu s tuđom crkvom oprčeni nadvladaše Vladiku. Kako su oni opičeni i u pamet ne može im se reć: ’’U pamet se dobro Crnogorci’’! Kad im se to reče, oni  poavetaju.

Vratimo se onda smislu naslova. Dovde je prčila komendija. Odavle piči tragedija. Op(r)čena vlast i crkva su jednog sužnja-zlotvora, nagradili Vladikom a prije bi se reklo da su bili naumili da Vladiku, nagr(a)de zlotvorom. Ako im je bilo do grdila, što ne (o)vjenčaše zlotvorom, prvog popa srodne im crkve, kome je zlo i slika i prilika. Ali, kako da se razduže s vremenom koje ih je zajedno sočinilo? Revers im je kod popa-primusa s kojim su se sekundusi kao jatak-zlotvori borili za krast časni i slobodu sramnu. Te tekovine su ih izvele na vlast bez povratka. Nema zlikovca koga nijesu prihvatili, udomili, ili nagradili. Jedino im još fali neki terorista… A i njega će, ako bude sreće, odlikovati za životno djelo! Molim (ID), Islamsku Državu, da im izide u susret za kardinalni propust!

P.S. Što se tiče Njegoša on je tako visoko, da ga đečina na vlasti, ne mogu do(h)vatit. A on se ni mrtav neće spuštat na njihov nivo. Ne mogu mu ga ni popušit koliko je visoko. Vladici je do koljena a oni mu nijesu ni do njega. Za utjehu su ga popuš(t)ili haškom sužnju u sred Tribunala, na očigled svega svijeta.

                                                                                                                                      M.R.Š.