Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

CG NEMA BEZ PRČA CIJENU

PRCH.ME

Prč kao odgovoran inokosni glasnik za humor i satiru pruzima odgovornost za  sve što se u državi desilo u poslednja 24h.

Prč je kriv!? Zato što je tijekom jučeranjeg dana objavio štivo o stanju u državi pod naslovom ”Tandariha od države”! Tijekom naredne noći, jedva 12 sati kasnije, država je potvrdila ”Tandarihu” u više slučajeva. Pogođen je Grand dinamitom! Ako nitko ne otkrije tko bije ”Grand” đe śede i velji i mali, onda Grand  ide u male lokale, a oni što ga gađu u velje nitkove, kad ga ni velji ne štite. Pogođen je i Ministar unutrašnjih djela, za ”nedjelo” podvođenja. Ispostavilo se da je ”djelo” lažno, ali je veoma važno, da to djelo, koje mu je poturio državni činovnik, ministar isturi na viđelo, ili neka poturi mandat! Pogođena je i CG, reimportom popa Džome po nalogu ANB.  Prijavio je  prijetnju od NN lica a ispostavilo se da mu je ”o glavi” radio prijatelj pa je prijavu povuka s ”prijateljem”.

Indirektno je pogođen i Prč ( to je objavio) izjavom ministra za zemljoradnju i stočarstvo. Taj je oglasio na sva zvona, da CG ima dovoljno jaja te da će svojim jajcima, samozadovoljiti svoje potrebe. Toliko nas je taj podatak uzdiga da smo ga odma turili na Prč.  A ministar se toliko zanio da u zanosu za malo nije reka da nam suverenitet počiva jedino na jajcima (lomljivim). Nije objasnio da ”što kokoška daje to se zove jaje” i da smo u deficitu ljudskih jajah…. A to malo, što imamo ljudi od mudah, izvozimo ! Ah mu u pamet. Neka mu je Prč u pomoć.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Juče je Prč oglasio, da je slučaja u B.Plju,  samo prvi plotun na CG. Slijedi kanonada. U Kotoru je već počela… Oprčena država ni da bekne. Zbilja je Tandariha od države. Jedan čitalac nam je poslao ovu poruku:’’Država je kad nešto drži! Ova je rešeto!’’

Ukoliko bi dotična materijalno podrkolila Prč, podigla bi nam ga na još viši nivo. Bio bi organ nad organima. S njega bi se viđelo i ko’’puca’’ na državu a i ko joj pljuje na crkvu. Zbog toga pozivamo voljenu i nikad prežaljenu domovinu da se primi na Prč, da joj puca vidik na sve bande. Ne stoji uzalud, u vrhu našeg satirikona: ”Ko na Prču ak’ i malo stoji više vidi no onaj pod prčom!” Što njenim Inform-biroima nije ni do koljena, u Prča se u nebesa diže. S njega bi država kontrolisala nebo i zemlju dan-noć, a ne samo za minut-dva.

P.S. Nebo nema bez Prča cijenu.

prch (2) www.prch.me