Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

ANĐELI S VAMA

Planetarna civilizacija je dostigla nebesa. Tehnologija je davno pretekla brzinu zvuka. Leti se u kosmos duže od pola stoljeća. Globalne komunikacije u realnom vremenu vladaju planetom. Vozovi jure avionskim brzinama na elektromagnetnim jastucima. Alpe su prohodne podzemnim autoputevima. Arapi grade nebodere kilometarske visine. Stanuje se nebu pod oblake. Stižu nam ti arapski graditelji da nam podupru nebo, i ako u prokazanom Rječniku CANU nema ni riječi o arapizaciji Crne Gore. Monte Negro pretiječe Monte Karlo… kad bi se zajebavali? A nećemo!

U toj civilizaciji 14. 06. 2016., a u ovoj Crnoj Gori, je svečano otvaren lift za tri-četiri sprata Vrhovnog suda. Protokol je bio kao za kapitalne objekte. Autoput će mu zaviđeti ako se ikad otvori: crvena traka, makaze na kušinu, svečani govor o dostignuću, svečani otvarač, tv i foto kamere da svijet zna za nas. Na kraju je izostala (neizostavna) zahvalnost: Hvala Vladi Crne Gore što nas vinu u visinu.

Za najveću sudsku ustanovu u državi, lift je ugrađen dobrotvornim prilogom TIKA (Turska agenc. za međunarodnu pomoć) kao da je Vrhovni sud, crnogorska samohrana virdžina za koju su mediji nedavno mamili pomoć. Na kraju oglasna tabla je otkrila ono što je svečani govornik-otvarač sakrio; Lift je strogo namijenjen Sudijama Vrhovnog suda a građani su osuđeni na tabane.

P.S. E, ko je ovo sve ovako smislio, crn mu obraz ka Arapu muda.

Prch.me